Sport

Tovább szárnyal a Veszprém a BL- ben

A svéd Savehof otthonában is győzött az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, ezzel hibátlan maradt a sorozatban.

A Celje nagy meglepetésre megverte a német Kielt szombaton, így a Veszprém számára nagy esély mutatkozott a csoportelsőség megszerzésére.

Az MKB a svéd Savehof ellen úgy szállt harcba, hogy győzelme esetén elvenné ellenfele hazai veretlenségét.

Perez góljával kezdődött a mérkőzés, ráadásul utána újabb három veszprémi találat következett, villámrajtott vett Carlos Ortega csapata. Annak ellenére, hogy két hetes is kimaradt, 5 góllal vezetett a magyar csapat. Később feljavult a Savehof, gyors indításokkal élt, így 9-7-re vezetett már “csak” a Veszprém a félidő derekán.

Később viszont feljavult Fazekas, ez pedig azt eredményezte, hogy a félidőben 14-10-re ment a magyar bajnok. Császár volt a legeredményesebb a szünetig, négy gólt szerzett az első 30 percben.

19-16-os veszprémi vezetésnél Nagy emberhátrányban dobott gólt, bizonyítván, hogy a mieink uralták a játékot, ráadásul Fazekas a második félidő derekára elérte a 40 százalékos védési mutatót. A 20. percben 23-17-re ment el a Veszprém, időt is kért a hazai együttes. Hiába, mert két gyors lerohanás után mér 8 volt a mieink előnye (25-17).

A 25. percre tízgólos magyar előny alakult ki (29-19), ezzel eldőlt a mérkőzés. Császár még az utolsó másodpercben is betalált, tízzel nyert a magyar bajnok.

Eredmény – férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 5. forduló:

Savehof (svéd) – MKB Veszprém 22-32 (10-14)

A B csoport állása:

1. Veszprém 10 pont
2. Kiel 6 pont
3. Atletico Madrid 4 pont
4. Celje 4 pont
5. Savehof 4 pont
6. Constanta 2 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik