Sport

Egy pontot elhozott a Volán Villachból

A Sapa Fehérvár AV19 nagy küzdelemben, büntetőkkel maradt alul a Villach otthonában, így a hárommeccses idegenbeli túra második állomásáról egy ponttal térhetnek haza Sofronék.

Az Innsbruck 9-0-s kiütése után egy sokkal keményebb ellenfél várt vasárnap a Sapa Fehérvárra, hiszen a sokáig a tabella élén tanyázó Villach otthonában kellett helytállni Tokajiéknak.

Jan Neliba nem változtatott az utóbbi időben jól működő sorokon, a kapuban ezúttal is Adam Munro kapott lehetőséget – számol be az albavolanhockey.hu oldal.

A 8. percben Sikorcin passzából Mihály mattolta Lamoureux-t (0-1). A gól után magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak az osztrákok, de nem sikerült betalálniuk a Sapa kapujába, pedig Hetényi kiállítása miatt erre emberelőnyben is volt lehetőségük. Egy perce sem tartott a második játékrész, amikor Grabner kiegyenlített (1-1), majd a 28. percben Ladányi talált be emberelőnyből (1-2).

Pár másodperc múlva újfent egyenlő volt az állás, Damon mattolta Munrót (2-2). A 38. percben ismét sikerült megszerezni a vezetést Banham révén (2-3), ám röviddel a harmad vége előtt Peintner egyenlített (3-3).

A 43. percben Sikorcin góljánál újra fehérvári előnyt mutatott az eredményjelző (3-4), de a Durco kiállítása miatt emberelőnybe kerülő Villach negyedszer is kiegyenlítette a hátrányt. Újfent Grabner volt eredményes (4-4). A rendes játékidőben több gól már nem esett, következhetett a hosszabbítás.

Az ötperces túlórában is eredménytelenül hajtották egymást a felek, így a döntés a büntetőkre maradt.

Az első párban Ryan és Sofron is hibázott, majd a másodikban Pusa a VSV-nek szerzett vezetést (5-4). Johansson következett, de nem sikerült egyenlítenie. Az utolsó körben Damon eldönthette volna a csatát, de nem talált be. Ladányi következett, de neki sem sikerült túljárnia Lamoureux eszén, így a győzelem a hazaiaké lett, míg a Sapa egy ponttal térhet haza Villachból.

Eredmény – EBEL Liga, 22. forduló

EC Villacher SV-Sapa Fehérvár AV19: 5-4 (0-1, 3-2, 1-1, 0-0, 1-0) – szétlüvés után

Gólszerzők: Grabner (2), Damon, Peintner, Pusa, illetve Mihály, Ladányi, Banham, Sikorcin

Ajánlott videó

Olvasói sztorik