Sport

Drámai csata után egyenlő állás a Davis Kupa-döntőben

Tomas Berdych ötjátszmás, drámai mérkőzésen legyőzte Nicolas Almagrót, így a házigazda Csehország egyenlített a címvédő spanyol teniszválogatott ellen a Davis Kupa Prágában zajló döntőjében a második egyesben.

A legmagasabban jegyzett cseh teniszező, Tomas Berdych már a találkozó előtt lelki terror alkalmazásával próbálta nyomás alá helyezni ellenfelét, Nicolas Almagro azonbana jelek szerint állta a sarat. A hazai közönség előtt játszó óriás hiába tudott kétszer is szettelőnybe kerülni, spanyol riválisa mindkétszer egyenlítette, így döntő játszmára került sor.

Az ötödik menet végül sima lett, Berdych így egyenlíteni tudott a párharcban (3 óra és 58 perc után), ugyanis a pénteki nap korábbi mérkőzésén David Ferrer legyőzte Radek Stepaneket.

A spanyolok hatodszor, a csehek másodszor hódíthatják el a salátástálra emlékeztető kupát. Három éve szintén ez a két együttes találkozott a fináléban, akkor a barcelonai Sant Jordi Csarnokban már a szombati párosmeccs után behozhatatlan, 3-0-s előnyhöz jutottak a spanyolok.

Eredmény – Davis Kupa-döntő, 2. mérkőzés
Csehország-Spanyolország 1-1

Tomas Berdych-Nicolas Almagro 6-3, 3-6, 6-3, 6-7 (5-7), 6-3
Radek Stepanek-David Ferrer 3-6, 4-6, 4-6

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik