Sport

Tigrismester

Shi Xing Hong  (shi xing hong, shibo)
Shi Xing Hong  (shi xing hong, shibo)

November 23–25 között Chan Wu Tradicionális Kung Fu és Modern Wu Shu Világbajnokságot rendeznek a körcsarnokban, ahol jelen lesz a sportág ikonikus alakja, Shi Xing Hong nagymester is. Az esemény alatt mutatják be a Tigrismester című könyvet is.

Wang De Qing, Shi Xing Hong nagymester, azaz Shibo: büszke, karizmatikus, éles eszű, 38 éves férfi. A mai kínai harcművészet egyik legragyogóbb csillagaként, a Shaolin templom kivételes, harcos szerzetes tehetségeként, szédületes, utánozhatatlan mozgáskultúrájával tűnt fel. Gyorsabbnak tartották a filmsztár Bruce Lee-nél is.

Ámulatba ejtő improvizációival lenyűgözi közönségét, hihetetlen ugrásaival pedig szinte meghazudtolja a gravitáció törvényét. Csaknem minden tradicionális shaolin kungfu-bajnokságot megnyert, amelyen indult. Többek között a Discovery Channel, az Eurosport készített hosszú portréfilmet róla, most pedig Baló Júlia jelentet meg könyvet róla, a „Tigrismesterről”.

A könyvbemutató a november 23–25 között a Nemzetközi Chan Wu Szövetség által Budapesten, a Körcsarnokban megrendezésre kerülő Chan Wu Tradicionális Kung Fu és Modern Wu Shu Világbajnokság alatt lesz november 24-én, szombaton 11.30 órától. A világbajnokság teljes programja itt található.

Információ:
A III. Nyílt Nemzetközi Chan Wu Tradicionális Kung Fu és Modern Wu Shu Bajnokságra a belépők a helyszínen kaphatók – egy napra, két napra és mindhárom napra – a gálaműsorral együtt egységesen 2000 forintért. Tizenkét éven aluli gyerekeknek, fogyatékkal élőknek a belépés ingyenes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik