Sport

Spanyol előny a Davis Kupa-döntőben

david ferrer (david ferrer, )
david ferrer (david ferrer, )

David Ferrer hozta a kötelezőt, három szettben verte Radek Stepaneket péntek délután, Prágában, a Davis Kupa 2012-es fináléjának nyitómérkőzésén.

A tenisz legpatinásabb csapatversenyének századik döntője zajlik péntektől vasárnapig Prágában, ahol a csehek látják vendégül a címvédő spanyol válogatottat.

Rafael Nadal sérülés miatt kihagyja a döntőt, hiányában a világranglista ötödik David Ferrer lépett elő a hispánok vezérévé. “El Pitbull” szenzációs évet tudhat maga mögött: hét trófeát nyert (közte élete első masters-versenyét), legutóbbi tizenhárom mérkőzéséből mindössze egyet vesztett.

Hazai pálya ide, villámgyors borítás oda, Radek Stepanek erejéből is csak rövid fellángolásokra futotta mindhárom játszmában. Látványos szerva-röpte játéka kevés volt Ferrer szokásos, iparos stabilitása ellen. A spanyol szinte minden hosszabb alapvonali labdamenetet zsebre tett.

A második mérkőzésen az első számú cseh, Tomas Berdych és Nicolas Almagro csap össze. Az újabb Davis Kupa győzelemre harminckét éve váró hazaiak – nem titkoltan – erre a párosításra alapoznak az első napon, Berdych alábbi nyilatkozatában igyekezett is némi nyomást helyezni ellenfelére:

“Ha benevezik, akkor ő lesz a csapat gyenge pontja, amire építhetünk. Belőle hiányzik az a kis adalék, amely megkülönbözteti a nagy játékosokat a többiektől.”

Eredmény – Davis Kupa, döntő, 1. nap
David Ferrer (spanyol) – Radek Stepanek (cseh) 6-3, 6-4, 6-4

Összesítésben: Spanyolország – Csehország 1-0 (a párharc valamelyik fél harmadik győzelméig tart)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik