bíróság (bíróság, ítélet)
Sport

Sokadik kajakügy: Fábiánné beperli az MTK-t!

Fábiánné Rozsnyói Katalin, a londoni olimpián ezüstérmes férfi-kajaknégyes edzője elhagyja az MTK-t. A mesteredző azzal indokolta döntését, hogy elege lett a klub "megalázó és egyoldalú játszadozásából", amit vele, illetve tanítványaival folytatott. A klub tartozása miatt bírósághoz fordul.

“Már 2011-ben sem fizették ki a szerződés szerinti díjamat, pedig még véletlenül sem extra összegről van szó – nyilatkozta a jochapress.blog.hu oldalnak Fábiánné. “A folyamatos ígérgetésből azután az lett, hogy a 2011-es öt hónap mellé idén sem fizettek ki újabb öt hónapot. Ráadásul a versenyzőimnek is szép összegekkel “lógnak”, így összességében több mint tízmillióról van szó.”

A korábban sorozatban hatszor az év edzőjének megválasztott szakember október elején egyszer már kiborította a bilit. Elmondta, Deutsch Tamás MTK-elnök akkor ígéretet tett, de ennek ellenére sem fizetett a klub szeptember 30-ig, sőt azóta sem: “Én adtam egy utolsó határidőt, október 31-ét, de minden maradt a régiben. Így mostantól ez az ügy már a bíróságon folytatódik” – nyilatkozott.

Fábiánné a kajak négyessel kapcsolatban elmondta, hogy ő egyik versenyzőjét sem kényszeríti semmire, de ha maradnak a kék-fehér klubnál, akkor ő nem foglalkozik velük tovább.

Korábban Paksy Tímea is azért döntött Ausztria mellett, mert kétéves fizetésével tartozott neki a klub. Deutsch Tamás elnök ezt cáfolta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik