Sport

Az MTK-nál sajnálják, hogy elfogyott Fábiánné türelme

Rajna András, az MTK kajak-kenu szakosztályának vezetője bízott abban, hogy sikerül hosszabbítani a távozó Fábiánné Rozsnyói Katalinnal. A vezető szerint így Kulifai, Tóth és Pauman is továbbáll majd.

Csütörtökön délelőtt látott napvilágot az a hír, amely szerint Fábiánné Rozsnyói Katalin elhagyja az MTK-t. A korábban sorozatban hatszor az év edzőjének megválasztott szakember elmondta, hogy Deutsch Tamás MTK-elnök ígéretei ellenére sem fizetett a klub szeptember 30-áig, sőt azóta sem. A sikeredző így nem csak távozik, de perre is megy, ugyanis többhavi járandóssággal adós neki a klub:

“Én adtam egy utolsó határidőt, október 31-ét, de minden maradt a régiben. Így mostantól ez az ügy már a bíróságon folytatódik” – nyilatkozott.

Fábiánné a kajaknégyessel kapcsolatban elmondta, hogy ő egyik versenyzőjét sem kényszeríti semmire, de ha maradnak a kék-fehér klubnál, akkor ő nem foglalkozik velük tovább.

“Bár nem én tárgyaltam Kati nénivel, tudom, hogy a klub tartozik neki és a versenyzőknek is – reagált az ügyre Rajna András, az MTK kajak-kenu szakosztályának vezetője. – Az ígéret szerint december végéig rendezi az adósságokat az egyesület, és emellett volt, van egy szerződésajánlat is az érintettek részére, amely véleményem szerint egy jó ajánlat, de úgy látszik, Kati néninél eddig tartott a türelem.”

Rajna András hozzátette: nagyon sajnálja, hogy így alakultak a dolgok, az MTK kajak-kenu szakosztályának hatalmas érvágás az, hogy a mesteredző távozik.

“Különösen úgy, hogy szerintem a fiúk, azaz a Londonban ezüstérmes Kulifai Tamás, Tóth Dávid és Pauman Dániel is vele tartanak majd. Ha így lesz, nem marad felnőtt versenyző a szakosztályban” – mondta. Hangsúlyozta ugyanakkor: drukkol a három kajakosnak, hogy együtt maradjanak, és a jövőben is sikeresek legyenek.

Korábban Paksy Tímea is azért döntött Ausztria mellett, mert kétéves fizetésével tartozott neki a klub. Deutsch Tamás elnök ezt cáfolta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik