Sport

Virrasztania kell a győri lányoknak

Igen szokatlan időpontban, hajnali fél 1-kor lép pályára az Euroliga soros fordulójában a Győr női kosárlabdacsapata.

Szerda este 20 órától csapott volna össze egymással a háizgazda Rivas Ecopolis és a HAT Agro-UNI Győr együttese, azonban Spanyolországban általános sztrájk van. A sztrájknapot a szakszervezetek felhívására szervezték, tiltakozásul Mariano Rajoy miniszterelnök kormányának szigorú takarékossági intézkedései és gazdasági reformjai ellen.

Ennek következtében az eddig két győzelemmel és egy vereséggel álló győri lányok 0 óra 30 perctől (!) lépnek parkettre, ami finoman szólva is rendhagyó időpontnak számít.

„Bár tavaly döntőt játszott a sorozatban a spanyol csapat, most mégsem érzem olyan erősnek. Úgy gondolom, az eddigiek alapján nagyjából a Krakkó és a Brno szintjén vannak, s őket le tudtuk győzni. Ismétlem azonban, hogy keresnivalónk csak akkor van ezen a találkozón, ha minimum úgy játszunk – s itt elsősorban a hozzáállást értem –, mint a már említett lengyel vagy cseh csapat ellen. A zalai vagy a soproni formával eleve vereségre ítéltetett a gárda. Én bízom benne, hogy a lányok érzik ennek a súlyát, s ismét megmutatják, hogy közös erővel ki tudnak mászni a gödörből. Ha ez így lesz, akkor a végeredménytől függetlenül emelt fővel jöhetünk le a pályáról” – mondta Fűzy Ákos vezetőedző a csapat hivatalos honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik