Sport

Michelisz megtartaná első helyét

michelisz norbert (michelisz norbert, )
michelisz norbert (michelisz norbert, )

A túraautó-világbajnokságból egyetlen futam van hátra: a hétvégén Makaóban randevúznak a csapatok, köztük a Zengő Motorsport.

A sokak által kedvelt szűk városi pályán dől el, hogy ki lesz az idei ében a sorozat világbajnoka, és az is, hogy kié lesz a végső győzelem a Yokohama Drivers’ Trophyban, azaz a privát versenyzők bajnokságában.

Az összetettben a gyári Chevrolet-csapat három versenyzője, a brit Robert Huff, a svájci Alain Menu és az előző versenyhétvége nagy vesztese, Yvan Muller áll harcban a világbajnoki címért. A brit 35 ponttal előzi meg Menut és 41 pont az előnye a háromszoros világbajnok Mullerrel szemben. Michelisz Norbert a 6. helyen áll, 155 megszerzett ponttal.

A Yokohama Drivers’ Trophy értékelésében a Zengő Motorsport versenyzője áll az élen, akit 18 éves spanyol vetélytársa, Pepe Oriola követ 12 ponttal, és csak 16 pont a hátránya az olasz Stefano D’Asténak is. A privátok között 43 pontot osztanak ki a hétvégén a versenyzők között, tehát Michelisznek 32 pontot kellene gyűjtenie ahhoz, hogy biztosan megszerezze a bajnoki címet. A privát versenyben egyébként ezen a futamon dupla pontokat osztanak.

A magyar versenyző 2010-ben, még SEAT-tal itt aratta első világbajnoki futamgyőzelmét: „Kellemes emlékeim vannak Makaóval kapcsolatban, ráadásul a pálya igazan különleges. Így minden évben nagyon várom ezt a versenyt. Remélem, a hétvége során sikerül megőrizni az első helyet a privát értékelésben és így megkoronázhatjuk az idei szezont” – vezette fel a hétvégi viadalt Michelisz Norbert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik