Sport

Megizzadt a lengyel bajnok Miskolcon

A Miskolci Jegesmedvék barátságos mérkőzésen látta vendégül kedd este a Sanok együttesét, és a lengyelek csak büntetőkkel tudtak nyerni.

A találkozót nyárra tervezeték, akkor azonban elmaradt, így a Kontinentális Kupa harmadik fordulójára készülő lengyel bajnok képviselői megkeresték a magyar bajnoki ezüstérmest, hogy most pótolják az összecsapást, erre pedig rá is bólintottak Miskolcon.

A meccs a vendégek góéjaival indult, ugyanis az első harmadban már 0-2 állt az eredményjelzőn, hiszen Bialay és Bartos talált be a Sanoknál.

A középső etapban aztán szépíteni tudtak a sárga-feketék, sőt annak már a legvégén: 53 másodperccel a dudaszó előtt Miskolczi saját kipattanajót vágta be a lengyelek kapujába. Sőt, a harmadik harmadban egyenlítettek is a Jegesmedvék, amikor Ritó passzát Czuba értékesítette.

A lefújás előtt még mindkét oldalon esett egy-egy gól, így következett a hosszabbítás, melyben nem tudtak dönteni a csapatok, így végül szétlövésre került sor.

A Sanoktól Vitek és a 423 NHL-találkozóval büszkélkedő Wojtek Wolski nem hibázta el a büntetőt, míg a miskolciak közül Nagy Gergő és Saluga sem tudott a kapuba találni, így végül a meccset a Sanok nyerte.

Eredmény – jégkorong barátságos mérkőzés
Miskolci Jegesmedvék – KH Sanok 3-4 (0-2, 1-0, 2-1, 0-0, 0-1), büntetőkkel-
gól: Miskolczi, Czuba, Láda, ill. Bialay, Bartos, Wilusz

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik