Sport

Klubot váltott Gyurta Dániel

gyurta dániel (ingyenes, gyurta dániel, )
gyurta dániel (ingyenes, gyurta dániel, )

Az olimpiai bajnok úszó 2016-ig, a riói olimpiáig az Újpesti TE-ben folytatja pályafutását.

A londoni olimpia előtt már tudni lehetett, hogy Gyurta szerződése lejár a Jövő SC-nél, így számos kérője akadt az olimpiai és világbajnok úszónak, aki nem rejtette véka alá, szóba jöhet a klubváltás is.

Ez be is következett, hiszen Gyurta szerdán elkötelezte magát az Újpesthez, ahol a riói olimpiára készül. Őze István, az UTE klubigazgatója kiemelte, hogy rendkívüli fontosságú az egyesület életében a megállapodás létrejötte.

“A 2016-os olimpiára úgy szeretne felkészülni az egyesület, hogy a múltbéli hagyományokhoz és a 2012-es szerepléshez is méltó legyen, hiszen az Újpesti Torna Egylet a 2012-es olimpiai és paralimpiai játékok legeredményesebb magyar egyesülete volt. Azért is fontos számukra az élsport, mert a több mint 3000 utánpótláskorú gyermekkel foglalkozó Újpesti Torna Egylet növendékeinek óriási motivációt jelent, ha ilyen nagyformátumú sportegyéniségek öltik magukra a lila mezt” – áll a klub közleményében.

Gyurta Tamás, az úszó édesapja a Széles Team képviseletében elmondta, hogy azt a helyet keresték, ahol a 2016-os olimpiáig a legmegnyugtatóbb feltételek mellett, a legbiztonságosabban tudnak felkészülni bajnokesélyes sportolóik. Ezeket a feltételeket megítélése szerint az UTE biztosította.

“Annyiból semmi sem változik, hogy továbbra is a Komjádi uszodában készülünk – mondta el Széles Sándor, Gyurta edzője. – Remélem ugyanakkor, hogy eredményeinknek is köszönhetően önállóbbak leszünk, s ezután nagyobb beleszólást kapunk a bennünket érintő ügyekbe.”

A vezetőedző elmondta még, hogy akárcsak a londoni olimpiát megelőzően, jelenleg is – immár harmadik hete – velük készül a nyári ötkarikás játékok másik magyar úszógyőztese, a brit fővárosban 10 kilométeren diadalmaskodott Risztov Éva, és a csapat vasárnaptól Hódmezővásárhelyen gyakorol tovább.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik