Sport

Európában is szárnyal a szegedi pólócsapat

szeged  (szeged, vízilabda, vincze balázs)
szeged  (szeged, vízilabda, vincze balázs)

Az A Híd Szeged Beton 8-7-re legyőzte a Partizan Belgrádot a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában. Az Eger kikapott.

Az A Híd Szeged Beton együttese harmadik Bajnokok Ligája-mérkőzésén fogadta a Partizan Belgrádot. Nagy önbizalommal, hiszen a hétvégén megvédte címét a Magyar Kupában Vincze Balázs csapata.

Korábban a német Spandaut 8-5-re, a Nagyváradot idegenben 14-9-re győzte le a Szeged, de a listavezető, veretlen Partizan már nagyobb falatként tornyosult az éhes magyar gárda előtt.

Vukicevic centerből, Dredovic előnyből szerzett góljával 2-0-ra húzott el a szerb csapat, és elmehetett volna hárommal, de Filipovic kihagyta a ziccert. Kunac passzából Decker Ádám viszont nem (1-2). A 6. percben Vukicevicet cserével végleg kiállították ütésért, a medence szélén Somogyi Balázs és Szivós Márton arca is komolyan vérzett (később mindketten visszatértek a vízbe).

Az ötméterest Juhász értékesítette (2-2). A Partizan a kapufát találta el, Molnár viszont nem, 3-2-es szegedi előnnyel mehettek szünetre a csapatok.

A második negyedben 4-2-nél kettős hátrányt védekezett ki a Szeged, az 5. percben pedig Younger góljával már 5-2 volt a magyar csapat előnye. 0-2-ről 5-2, a szerbek képtelenek voltak betalálni, pedig megkapták a lehetőségeket a játékvezetőktől. Hihetetlenül higgadtan játszott a szegedi csapat, az önbizalom is a helyén volt, Hegedűs például nagyon messziről szerezte meg a 6. hazai találatot, csak ekkor tudott válaszolni Mandic egy távoli lökettel (6-3).

Nem jól kezdődött a harmadik negyed, gyors két Partizan-gól után Somogyi kihagyta az ötméterest. Sőt, Dredovic közeli góljával, emberelőnyben egyenlített (6-6). Sajnos előbb Juhász, majd Molnár Tamás lőtte el a labdát rossz pozícióból (Soro is jól védett), így a Partizan a vezetésért támadhatott többször is. Hiába.

Molnár villant meg távolról, második alkalommal azután, hogy hibázott (7-6), így izgalmas negyedik negyed előtt beszélgethetett Vincze Balázs és Vujasinovic edző övéivel.

Az etap elején két alkalommal Baksa védett nagy bravúrral, az egész meccsen nem volt ilyen fontos védése. Furcsa, de mindkét csapat siettette a támadásokat, könnyen elszórták a labdákat, a figyelem enyhült, idegesek voltak a medencében a főszereplők.

Két és fél perccel a vége előtt Aaron Younger szerzett labdát, a megúszás után Hegedűs lőtt messziről iszonyatosan fontos gólt (8-6). Az utolsó támadás a Partizané volt, 6 másodperccel a vége előtt ellőtték, Baksa beleért, szöglet következett, de ezt már nem tudta kihasználni a vendégcsapat, mert a centerbe betett labdánál nem adtak kiállítást.

Győzött a Szeged, és átvette a vezetést a csoportban.

Nem volt ilyen szerencsés az Eger, amely a görög Vugliameni otthonában háromgólos, 11-8-as vereséget szenvedett. A találkozó elején három góllal elment a hazai csapat, utána hiába zárkózott az Eger, a játékvezetők inkább a hazaiakat segítették.

Ezzel együtt Gerendás György vezetőedző is úgy gondolja a csapat weboldalának adott kis nyilatkozatában, hogy ennyi hibával nem lehet nemzetközi meccsen győzni.

Eredmény – férfi vízilabda Bajnokok Ligája, 3. forduló

D csoport:

A Híd Szeged Beton – Partizan Belgrád 8-7 (3-2, 3-1, 1-2, 1-1)
A magyar gólszerzők: Hegedűs, Molnár 2-2, Decker, Younger, Juhász, Kiss 1-1

A csoport:

Vugliameni – ZF Eger 11-8 (3-1, 1-1, 4-3, 3-3)
A magyar gólszerzők: Bundschuch 3, Salamon 2, Gór-Nagy, Biros, Bátori 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik