Sport

Búcsúzik a győri tornaszövetség

20 év után feloszlik városunk tornaszövetsége. Az alapítók és a társaság képviselői szerint nincsenek fiatalok, akik átvennék a stafétabotot.

A város 1992-es, január 13-i jegyzőkönyvében tényként szerepel, hogy megalakult Győr tornaszövetsége. Azóta 20 év telt el, a két évtized hullámvölgyeit pedig nemrégiben Heller László egy könyv formájában is megörökítette. Ezt a kiadványt is bemutatták a tornászok idei évzáróján, mely sajnos egyúttal a társaság feloszlását is jelentette. Az érintettek ugyanis úgy döntöttek nem folytatják tovább ilyen formában munkásságukat. „A szövetségre a városnak nincsen szüksége. Mi már kiöregedtünk, elfáradtunk, de nincs utánpótlás. Szerettük volna átadni a stafétabotot, de nem akarják folytatni a fiatalok, ezért ezt a könyvet most becsukjuk” – mondta Andor Csaba, a tornaszövetség elnöke.

A sportág szerelmesei azonban bizakodóak, miszerint ha meglesznek az aktuális feltételek, akkor egy nagyobb előrelépést is lehet eszközölni, a tornát illetően. Így látja ezt Borkai Zsolt is. „Öröm számomra, hogy a torna fennmaradhatott Győrben, és bízom benne, hogy nagy sikereket érünk el a jövőben. A sport rengeteg értéket hordoz, amelyből a gyerekek is tudnak profitálni. A napokban a miniszterelnökhöz eljuttattam azt az előterjesztést, mely 16 sportág 15 milliárd forintos támogatási keretét tartalmazza a 2013-as esztendőre, és ebben a dokumentumban a torna is előkelő helyen szerepel” – hangsúlyozta a polgármester.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik