Sport

A listavezető is kipipálva

A SAPA Fehérvár AV 19 az EBEL 20. fordulójában magabiztos játékkal győzte le a Vienna Capitals együttesét az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban

Nem sokat teketóriáztak a fehérváriak, ugyanis már az első harmadban megalapozták sikerüket. Előbb a 6. percben Ladányi Balázs nagyszerűen szolgálta ki a kiugró Vas Mártont, aki nem hibázott, majd a gól után 18 másodperccel Mihály Árpád passzolt Harlan Pratthez, a bekk nem sokat totojázott, és kipókhálózta Fabian Weinhandl kapuját.

A középső játékrészben már sokkal aktívabb volt a Capitals, és bizony Adam Munro minden tudására szüksége volt a Volánnak, hogy megússzák gól nélkül. Ez össze is jött egészen a 29. percig, akkor Mario Seidel találatával közelebb férkőzött ellenfeléhez a listavezető gárda.

A záró harmadban kiegyenlített játékot láthattak a szurkolók, bár ahogy haladtunk a végjáték felé, úgy vette át az irányítást a Vienna. Beszorult a Fehérvár, Munronak egyre több dolga akadt, ráadásul Pratt kiállítása miatt hatan rohamozták ketrecét. Szerencsére aztán jött Sofron István, és betalált az üres kapuba, eldöntve ezzel a fontosabb kérdéseket.

Jegyzőkönyv:

SAPA Fehérvár AV 19 – Vienna Capitals 3-1 (2-0, 0-1, 1-0)

Székesfehérvár, 3200 néző.

Vezette: Podlesnik (osztrák), Trilar (szlovén), Németh M., Soós.
Fehérvár: Munro (1) – Sille, Orbán, Benk, Bailey, Magosi – Durco, Pratt 1, Banham, Johansson, Metcalfe – Horváth A. (1), Hetényi P., Sofron 1, Vas M. 1, Ladányi (1) – Tokaji, Hajós, Mihály (1), Sikorcin, Kovács Cs. Vezetőedző: Jan Neliba.
Vienna: Weinhandl – Klimbacher, A. Lakos, Fortier, Gratton, Rotter – Bjornlie, Potter, Seidl 1, Soares (1), Romano (1)- Fraser, P. Lakos, Schlacher, Olsson, Draschkowitz – Schiechl, Pinter, Schweda. Vezetőedző: Tommy Samuelsson.
Kiállítások: 8, illetve 8 perc.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik