Sport

Ukrán-orosz bunyó a láthatáron

Denis Boytsov (denis boytsov, )
Denis Boytsov (denis boytsov, )

Vlagyimir Klicsko az orosz Denis Boytsov ellen védené meg világbajnoki öveit legközelebb márciusban.

Úgy tűnik, azután, hogy Vlagyimir Klicsko szombat este lényegében péppé verte a 202 centis lengyel óriást, Mariusz Wachot márciusban tervezi ismét megvédeni címeit – írja a profiboksz.hu. A nehézsúlyú WBO/WBA/IBF világbajnokának első számú ellenféljelöltje a hírek szerint a veretlen Denis Boytsov (31-0-0, 25 KO), aki a Klicsko fivérek, Erdei Zsolt és Kovács KOKO István egykori kenyéradójának, az Universum Box Promotionnek a sorait erősíti.

A másik lehetőség a WBA “rendes” bajnoka, Alexander Povetkin (25–0–0, 17 KO), akivel szemben az ukrán bunyósnak hivatalos címvédési kötelezettsége van. Hogy pontosan mikor kerülhet sor a meccsre az egyelőre vita tárgyát képezi, hiszen Povetkinék szerint Klicskonak február végéig ki kell állni az orosz ökölvívóval, a világbajnok tábora ugyanakkor azon az állásponton van, hogy júliusig ráérnek az előírtak teljesítésére.

Mondjuk Wachoz képest mindkét orosz ellenféljelölt “kisfiú”. Boytsov a maga 185 centijével és Povetkin a 188-al csak a “legyeket hessegetheti el” Klicsko orráról. Ugyanakkor tény Athén jelenleg 33 éves olimpiai bajnokának (Povetkin) és a nála 7 évvel fiatalabb Boytsovnak, aki 2004 óta csak a profik között pallérozódik is hibátlan a mérlege.

Jelen állás szerint egy dolog látszik biztosnak: Vlagyimir Klicskonak orosz ellenfél ellen kell megvédenie címeit.

Videó – Pár fontos megmozdulás a mérkőzésről:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik