Sport

Svájc legjobbjaival készült a magyar bajnoknő

miklós edit (miklós edit, )
miklós edit (miklós edit, )

Az idei Világkupa-szezonban a rendszeres pontszerzést tűzte ki maga elé célul Miklós Edit, az első magyar női alpesi síző, aki a Vk-ban pontot tudott szerezni.

Miklós Edit tavaly január óta síel magyar színekben, s a Világkupa előző szezonjában, az idén januárban, St. Moritzban rendezett kombinációs versenyen 30. lett, ezzel megszerezte a magyar alpesi szakág első női Vk-pontját.

“Ha sikerülne minden Vk-n, amelyen elindulok, az első harmincban végeznem, akkor a szezonzáró versenyen is elindulhatnék” – fogalmazott  Miklós Edit. Vasárnap repülök Kanadába, ahol az egy hét múlva sorra kerülő versenyen már rajthoz állok, emellett készülök a februári schladmingi világbajnokságra, amelyen remélem, sok magyar szurkoló is kint lesz.

A csíkszeredai születésű síző az idei felkészülés során lehetőséget kapott arra, hogy a svájci női Vk-csapattal eddzen, s a hazai szövetség dolgozik azon, hogy ez a későbbiekben minél rendszeresebbé váljon.
“A szövetség sportdiplomáciai intézkedései közé tartozik az is, hogy az utánpótláskorú versenyzőknek minél jobb lehetőségeket biztosítsunk” – mondta Kaszó Klára, a hazai szövetség ügyvezető elnöke. “Magyarországon körülbelül 800 ezer ember síel rendszeresen, azt mondhatjuk, hogy ez az egyik legnépszerűbb szabadidősport az országban, ugyanakkor a szövetség célja, hogy a sí mint versenysport is fejlődjön.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik