Sport

Hullámvasúton buktak el a magyarok

magyar jégkorong válogatott (magyar jégkorong válogatott, )
magyar jégkorong válogatott (magyar jégkorong válogatott, )

Fordulatos mérkőzésen, büntetőkkel kapott ki a magyar jégkorong-válogatott a hollandoktól. A lefújás után Vas Jánost és Hári Jánost kérdeztük.

A Budapesten rendezett olimpiai előselejtező utolsó találkozóján dőlt el, hogy kik küzdhetnek tovább a 2014-es téli olimpiai részvételért. Hiába volt esélyesebb a magyar csapat, végül a hollandok örülhettek: szétlövéssel dőlt el a találkozó a javukra (Magyarország – Hollandia 6–7 – szétlövés után (1–3, 3–1, 2–2, 0–0, 0–1)).

Nem leptek meg minket a hollandok, fel voltunk készülve rájuk, tudtuk, hogy mire számítsunk tőlük. Apró hibák döntötték ma el, hogy ők jöttek ki győztesen” – értékelt a Sport24-nek Vas János. “Csatárokra és hátvédekre egyaránt vonatkozik, hogy segítenünk kell a kipattanóknál, nem szabad, hogy az ellenfél játékosai érjenek oda előbb. Ilyen szituációból több gólt is kaptunk az elején, és ez lendületet adott nekik” – mondta a magyar csapat ötödik, másodszor egyenlítő gólját szerző hokis.

Nagyon sajnálom a szurkolókat. Ennyien kijöttek, és azt látták, hogy kikapunk egy holland válogatott ellen. Még akkor is, ha nagyon jól játszottak. Nekünk sokkal jobban kellett volna védekeznünk” – összegezte a meccset a francia Dijon gárdáját erősítő jégkorongozó.

Olyan volt ez a meccs, mint a hullámvasút. Jól kezdtünk, aztán kaptunk három gólt, visszajöttünk a meccsbe, és a harmadik harmadot már döntetlennel kezdtük. Megint vezettek, átvettük tőlük, nekik meg sikerült kiegyenlíteni” – idézte fel a főbb fordulópontokat Hári János. „Fenn és lenn érezte magát az ember meccs közben. Jól küzdött a csapat, mindenki próbált az eredménytől függetlenül összpontosítani” – tette hozzá a torna legjobb csatárának választott játékos.

Nem jó, hogy egy ilyen fontos meccs büntetőkkel dől el, ahol egyszer nyersz, egyszer kikapsz. Nem igazi hokigól dönt. De ez a szabály, ez van” – fűzte hozzá a svéd Modoban jeleskedő csatár.

A mérkőzés összefoglalója

“Sok hibánk volt, és ezt könyörtelenül kihasználta a holland csapat. Azt reméltük, hogy megnyerjük a budapesti tornát, és februárban folytatjuk az olimpiai selejtező-sorozatot. Csalódott vagyok az eredmény miatt. Volt esélyünk a győzelemre, de rontottunk. Nem lehet egy vagy két személyt bűnbaknak kikiáltani, mindenki felelős! Az biztos, hogy a csapatvédekezést hatékonyabbá kell tenni” – mondta az MTI-nek Diego Scandela az ideiglenesen megbízott kapitány.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik