Sport

Djokovic a teniszvilág tetején

novak djokovic (novak djokovic, djokovic, atp-világbajnokság, atp)
novak djokovic (novak djokovic, djokovic, atp-világbajnokság, atp)

A szerb világelső két játszmában, 7-6, 7-5-re verte Roger Federert a londoni ATP-vb fináléjában, ezzel világbajnok lett.

17 800-an nézték meg élőben az O2 arénában a tenisz világbajnokság döntőjét, ezzel megdőlt az eddigi 17 ezres rekord, amelyet a Madison Square Gardenben állítottak fel az amerikai nézők.

Roger Federer és Novak Djokovic álomdöntője szoros, izgalmas, magas színvonalú játékot hozott. A szerb világelső rogtön első adogatását elveszítette, így 2-0-ra elment Federer, aki a harmadik szervagémét bukta el. Sőt, 4-4-nél is elvesztette adigatását a svájci, ekkor már megjósolni sem lehetett, ki nyeri az első szettet.

Már csak azért sem, mert Roger azonnal visszavette a breaket (5-5). Ezután mindketten biztsan hozták pontjukat, a rövidítésben viszont második játszmalabdáját hozta a szerb (7-6 – 8-6).

Ehhez képest azonnal elbukta adogatását a második játszmában, ugyanúgy 2-0-re ment el Federer, mint az első szettben. 5-4-re vezetett a svájci, és a játszmáért adogatott, de Djokovic elvette az adogatást, így 5-5-nél felsejlett annak lehetősége, hogy Djokovic két játszmára szűkíti a mérkőzést. 6-5-re hozta is a játékot a szerb, így Federer a meccsben maradásért adogatott.

40-30-nél mérkőzéslabdához jutott Novak Djokovic, és azonnal ki is használta azt. Ezzel megnyerte a teniszezők idei világbajnokságát.

Eredmény – ATP tenisz-vb, döntő:
Novak Djokovic (szerb) – Roger Federer (svájci 7-6 (8-6), 7-5

Ajánlott videó

Olvasói sztorik