Sport

Parázs kupadöntő szegedi címvédéssel!

Kőkemény védekezéssel és kiváló centerjátékkal kezdett a Szeged, a hosszabbításban pedig Török villanásával zsinórban másodszor hódította el a Magyar Kupát.

Igazi betonos védekezéssel kezdődött a kupadöntő. A Szolnok sorra kapta az emberelőnyöket, de csak ritkán tudták áttörni Hosnyánszkyék a szegedi blokkokat, akkor pedig még mindig ott volt Baksa. Támadásban a centerbejátszásokat erőltették Vincze Balázs tanítványai, aminek meg is volt a hatása, Decker Attila nem tudott mit kezdeni Molnár Tamás és Joseph Kayes közeli lövéseivel szemben. A csapatok szegedi szempontból 2-1 állásról mentek pihenőre.

A második negyedben már potyogtak a gólok. Szolnoki oldalról Hosnyánszky és Kis villant, a szegedieknél pedig továbbra is a hatékony centerjátékból születtek a gólok, Molnár és Kayes beköszönt ebben a negyedben is. A félidő vége előtt még Szívós értékesített egy 5 méterest, a szolnokiaknál pedig Pásztor szerzett szemfüles gólt, 5-4-es állásnál fordultak a csapatok.

A harmadik negyedben Kunac is betalált center pozícióból, de több szegedi gól nem született az agresszívabbá váló szolnoki védelem ellen. Támadásban is erősítettek Kovács István fiai, Hosnyánszky és Gocics találataival visszajött a Szolnok a negyed végére (6-6).

A záró negyedben már a Szolnok érezhette magát fölényben. Vincze Balázs tanítványai nem tudták megjátszani a centert, ezért távoltól tüzeltek, Decker Attilán azonban nem lehetett kifogni átlövésből a rendes játékidőben. Kis Gábor révén meg is szerezték a vezetést a fehér sapkás szolnokiak, közel került ekkor a győzelemhez a Szolnok. Decker Attila ellen hatástalanok voltak a szegediek a negyed második felében is, de ekkor jött Decker Ádám és beúszás után egalizált,7-7! HOSSZABBÍTÁS!

A ráadás első három percében igen aktívak voltak a bírók, mindkét csapatot sújtották ítéleteikkel, amiket inkább a szolnoki oldal nehezményezett. A kapusparádé folytatódott, csak 1-1 gól született Aleksics és Molnár révén, egyaránt 5 méteresből. A szegedi büntető előtt a zsűri is megzavarodott a szolnoki kiállítások jelzésében, ami miatt hosszabb ideig állt a játék. A hosszabbítás második felében a két hálóőr ismét remekelt, egyik csapat sem tudott gólt lőni. Egy kivétellel, Török Béla támadóidő lejártakor bombája pontosabb nem is lehetett volna, a baloldali kapufáról Decker kapus mögé csorgott a labda, 9-8 az állás a Szegednek.

Az utolsó percben mindkét edző időt kért, de már gól nem született, így a Szeged Beton zsinórban másodszor hódította el a Magyar Kupát.

 

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP-A-Híd Szeged VE 8-9 (1-2, 3-3, 2-1, 1-1, 1-1, 0-1) – hosszabbítás után

Theodora férfi vízilabda magyar kupa döntő.
Budapest, Komjádi Béla uszoda, 900 néző. Vezette: Vogel Gábor, ifj. Juhász György.

Szolnok: Decker A. – Negrean, Pásztor 1, Alekszics 1, Kis G. 2, Hosnyánszky 3, Gocics 1. Csere: Vörös, Kovács O., R. Georgescu, Marnitz G., Nyéki. Edző: Kovács István.

Szeged: Baksa – Hegedüs, Szivós 1, Younger, Molnár T. 3, Kunac 1, Kiss Cs. Csere: Kayes 2, Decker Á. 1, Juhász Zs., Török 1, Somogyi, Molnár D. (kapus). Edző: Vincze Balázs.

Gól – emberelőnyből: 11/1 ill. 11/3.
Ötméteresből: 2/2 ill. 2/2.

Sárga lap: Vincze Balázs (24. perc)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik