Sport

NBA: visszatérhet a Zen mester

Phil Jackson (phil jackson, )
Phil Jackson (phil jackson, )

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers vezetősége azt szeretné, ha a gárda korábbi sikeredzője, a tavaly visszavonult Phil Jackson visszatérne az együttes kispadjára.

A 67 éves szakember újbóli szerepvállalása azt követően vált aktuálissá, hogy a kaliforniai csapattól a gyenge szezonkezdet (1 győzelem/4 vereség) miatt pénteken menesztették Mike Brown vezetőedzőt.

A legendás Michael Jordan fémjelezte Chicago Bullsszal hat, a Lakersszel pedig öt bajnoki címet nyert. Phil Jacksonnak ez lenne a harmadik időszaka Los Angelesben, először 1999 és 2004, majd 2005 és 2010 között ült a kispadon.

A Lakers két szupersztárja, Kobe Bryant, valamint a nyáron igazolt Dwight Howard is jelezte már, hogy szívesen dolgozna Jacksonnal. Kérdés, hogy a szakember által favorizált triangle taktikában Steve Nash, a gárda frissen igazolt irányítója hogyan találná fel magát.

A tréner várhatóan a jövő héten egyeztet majd a klub vezetőivel, addig is átmenetileg Bernie Bickerstaff irányítja a csapatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik