Sport

Drámai ütközetben húztuk a rövidebbet

Bartalis-Istvan(210x140)(1).jpg (bartalis istván, )
Bartalis-Istvan(210x140)(1).jpg (bartalis istván, )

A magyar férfi-jégkorongválogatott ki-ki meccsen rávezetésekkel kapott ki Hollandiától az olimpiai selejtezőtornán, így nem jutott tovább.

Összefoglaló: Miután első két mérkőzését magabiztos játékkal nyerte meg a magyar jégkorong-válogatott, így a szintén hibátlan Hollandia elleni ki-ki meccsen dőlt el a továbbjutás sorsa.

Miután hat egykori játékost (Ondrejcik Rastislav, Jánosi Csaba, Holéczy Roger, Majoross Gergely, Svasznek Bence és Palkovics Krisztián) elbúcsúztattak a válogatottól, kezdetét vette a találkozó, amelyen mi szereztünk vezetést, Hári talált be emberelőnyből. Ebben a játékrészben nem termett több babér a számunkra, hármat lőttek a hollandok, így húsz perc után kettővel mentek.

A második harmad elején sikerült gyorsan betalálni, de a vendégek újra kettőre növelték a különbséget. Mihály és Vas Márton is betalált a második szünet előtt, így 4-4-ről folytatták a csapatok a harmadik harmadban.

Hollandia került ismét lépéselőnybe, ám egy perc alatt a magunk javára fordítottuk az állást. Az 59. percben egy távoli bombával egalizált a narancsmezes társaság, majd miután a rendes játékidő és a hosszabbítás sem hozta meg a döntést, következhettek a rávezetések. Ebben Hollandia jobbnak bizonyult, a vége így 7-6-os vendégsiker lett, a németalföldi gárda jutott tovább a következő, dániai selejtezőtornára, Magyarország kiesett.

Bálizs Bence lett a torna legjobb kapusa, Hári János pedig a legjobb csatárnak járó elismerést vehette át. Minden bizonnyal mindeketten beváltanák a továbbjutásra.

Eredmény – olimpiai selejtezőtorna, Budapest, 3. forduló

Magyarország – Hollandia 6–7 – szétlövés után (1–3, 3–1, 2–2, 0–0, 0–1)

Budapest, Papp László Sportaréna, 6500 néző Vezeti: Jonak (szlovák), Blaha (cseh), Dalton (brit)

Magyarország: Bálizs – Hetényi P., Horváth A., Sofron, Vas M., Ladányi – Hegyi Á., Szélig, Vas J., Hári, Mihály Á. – Pozsgai, Tokaji, Bartalis, Sikorcin, Kovács Cs. – Orbán, Kóger, Benk, Magosi, Galanisz. Szövetségi kapitány: Diego Scandella

Gólszerző: Hári, Sikorcin, Mihály, Vas Márton, Vas János, Ladányi, illetve Postma, van den Heuvel, K. Bruijsten, Joly, de Jong

A torna díjazottjai:

legjobb kapus: Bálizs Bence

legjobb hátvéd: Jordy van Oorschot (holland)

legjobb csatár: Hári János

a torna legértékesebb játékosa: Marco Postma (holland)


Vége, Kars higgadt tudott maradni, Hollandia jutott tovább a dániai selejtezőcsoportba, a magyar válogatott kiesett.

Kovács belelőtte a kapusba…

Hagemeijer, a holland csapatkapitány köténybe ellőtte, előny Hollandiánál.

Hári sajnos ezt most túlcselezte, a kapu mellé emelt.

Postma nagyképű rávezetéssel kezdett, Bálizs védte!

Egy higgadt ember van az Arénában, az a rolbás. Kényelmesen körözget a pályán a jégfelújító géppel, pedig csak egy csíkot kellett volna húznia.

Közérdekű információ: 3825 macit dobtak be tegnap a drukkerek a jégre.

HOSSZABÍTÁS:

65. PERC: Sikorcin eresztett el egy sistergőset a kék vonal közeléből, de nem ment be. Lepörgött az óra, így a ráadásban sem született döntés, következnek a rávezetések.

63. PERC: Egy támadóharmadban ellopott korong után Tokaji bombázott távolról, botossal védett a kapus.

61. PERC: Megy a ráadás, emberfórban kezdünk bele, amit végül nem sikerült gólra váltani és kiegészültek a hollandok. Közben már egyenlő létszámnál Hári lövése visszapattant elé, azonban rossz ívben fordult, így nem vette észre idejében.

III. HARMAD:

60. PERC: Nem született meg a döntés a rendes játékidőben, 6-6 az állás a hatvan perc játék után, következik öt perc ráadás.

59. PERC: Emberelőnyben vágtunk neki a hajrának.

58. PERC: Kivédekeztük az emberhátrányt, majd Kovács lódult meg, ám pimasz csele nem jött be, egy bevetődő védő testtel elsodorta a korongot. Az ellenakcióból sajnos gólt kaptunk, van Oorschot egalizált egy távoli bombával, 6-6…

57. PERC: Brunya piszkált ki a botossal egy felső sarokba tartó lövést.

56. PERC: Fordítunk és ordítunk! Ladányi a tőle megszokott helyről, a bedobókör pereméről suhintott, a korong elment köténybe, 6-5! Sikorcin ül ki idő közben a játék késleltetéséért, ezt ki kell védekezni!

55. PERC: Juhúúú! Hári indult meg nagy elánnal, majd észlelte, hogy Vas János követi az akciót, visszatette neki a korongot, Vas pedig kíméletlenül beverte a hálóba a kaucsukot, 5-5!

53. PERC: El kell ismernünk, a hollandok most szépen végigjátszották ezt az emberelőnyös figurát, Bálizs azonban elnyelte a korongot egy közeli lövés után. Nagyon kellett ez a védés!

51. PERC: Meg nem engedett testtel való játékért Bartalis ült ki a büntetőpadra.

50. PERC: Egyenlíthettünk volna, ám Ladányi lövését fogta a kapus, Sofron elöl pedig tisztáztak a visszazáró védők.

49. PERC: Ez nem igaz! Nick de Jong lőtte be laposan a korongot a kapunk elé, Bálizst egy holland zavarta, úgy tűnt bele is ér a vendégek centere, ám a zsuga végül érintés nélkül, Bálizs lábai közt csúszott be a kapuba, 4-5…

48. PERC: Kár érte… Benk lódult meg a szélen, távolról lőtt, a korong középre pattant ki, Kóger azonban nem fért hozzá két védő szorításában.

47. PERC: Ezt sajna nem sikerült kihasználni. Majd Ladányi lőtt amolyan ladányis szögből, résen volt a kapus.

45. PERC: Na, emberelőnyben vagyunk. Ezt kéne kihasználni!

44. PERC: Kibekkeltük, nem volt nagy helyzete a hollandoknak.

43. PERC: Miután a technika ördöge is úgy akarta, sikerült életet lehelni az internetkapcsolatba. Közben nagy esemény nem történt, csak sajnos Mihály kiállítása miatt emberhátrányban játszunk.

41. PERC: Megy a harmadik játékrész.

II. HARMAD

40. PERC: Vége a második harmadnak, ezt a húsz percet 3-1-re megnyertük, 4-4-ről vágnak neki a harmadik játékrésznek majd a csapatok. Pörgős, eseménydús, izgalmas mérkőzést hoztak itt össze a fiúk, reméljük mi örülünk majd a végén.

38. PERC: Huhh, masszíroznunk kellett a szívünk tájékát, előbb a felső sarok mellett ment el centikkel a korong, majd Bálizs védett lábbal egy hosszú alsóba tartó lövést. Meleg volt a pite.

37. PERC: Előbb Sofron, majd Ladányi veszélyeztetett, Godó lövése messzire pattant ki a kapusról, Sofron duplázhatott, a palánkról pattant vissza a pakk az üresen álló Vas Márton elé, aki az őrizetlenül maradt kapuba kotort, 4-4!

35. PERC: Kovács! Két passzból jutott el gólhelyzetig a magyar együttes a saját harmadából, Kovács azonban nem találta el a kaput, igaz a nyakában ott lihegett egy védő. Közben talpon az egész aréna, mindenki ugrálva buzdítja a csapatot.

34. PERC: Új erőre kapott nemzeti csapatunk, sorra vezetjük a támadásokat, kicsit pontosabb befejezésre lenne szükség, mert most foghatóak lennének a hollandok.

32. PERC: Igeeeen! Mihály fantasztikus cselsorozat végén jutott el a kapu előterébe, majd bebőrözte a kapust, 3-4!

28. PERC: Felpörögtek az események, helyzetek voltak itt is, ott is, gólt azonban nem láthattunk. A drukkerek közben rendületlenül bíztatják a csapatot.

26. PERC: Jajj, mi maradt ki! Magosi brusztolt a korongért, meg is szerezte azt, és fonákkal Kóger irányába csúsztatott, a tengerentúlon légióskodó szélső azonban kevéssel, de lemaradt róla, pedig üresen maradt egy fél pillanatra a kapu azon oldala.

23. PERC: Orbán ül ki két percre fogásért. Ilyen nincs… Pillanatok alatt használták ki a hollandok a fórt, Bálizsról középre pattant ki a korong, Jolynak csak az üres kapuba kellett bepasszolnia, összejött neki, 2-4…

22. PERC: Ez az! Kihasználtuk ezt az emberelőnyt is, Tokaji távoli lövését még védte a kapus, azonban Hári megszerezte a lecsorgót, a korong Sikorcin elé került, ő pedig közelről mattolta a portást, 2-3!

21. PERC: Útjára indult a pakk, a korong a miénk a bedobás után. Hajrá magyarok!

A kicsiket már felváltották a felnőttjátékosok, hamarosan kezdődik a második harmad.

A szünetben pici hokisok lepték el a jeget, őket mindig olyan jó nézni. Előttünk a szuperminik vannak, nagyon aranyosak.

I. HARMAD

20. PERC: Neeee! Kihagyott a magyar védelem, Mitch Bruijsten lőtt kapura közelről, Bálizs azt hitte, hogy fogta a pakkot, ám az lecsorgott róla, Mitch testvére, Kevin kapcsolt a leggyorsabban, 1-3… Közben emberelőnybe kerültünk, de vége lett az első harmadnak, így fórban vágunk majd neki a második etapnak.

19. PERC: Egy szép magyar akció után tömegjelenet volt a holland kapu torkában, két-két kiállítás lett a vége. Kisvártatva Ladányi durrantott mellé egy bombát.

18. PERC: Vas Márton sistergő bombája kerülte el a lepkés oldali felső sarkot. Nem sokon múlt.

16. PERC: A csudába! A térdelő Bálizs lábai között csúszott be a pakk, van den Heuvel keserített el minket, 1-2…

15. PERC: Kibekkeltük, nem jutottak nagy helyzetig a németalföldiek, sőt, még mi ugorhattunk volna ki.

13. PERC: Horváthot állították ki a játék késleltetése miatt.

12. PERC: Ejj, de közel volt! Bartalis tört be a holland harmadba, a korong Sikorcin elé került, a kapus azonban botossal védeni tudta a pipába tartó korongot. Egy gyors holland akció végén Postma egyenlített, 1-1…

10. PERC: Egyből ott volt a hollandok előtt az egyenlítési lehetőség, ám Bálizs védett egy közelről eleresztett lövést.

9. PERC: Vezetünk! A bulielhozatal után egyből felálltak a mieink a harmadban, majd Hári a sarokból megindulva betört a kapu elé és fonákkal bebőrözte a kapust, 1-0!

8. PERC: Elcserélték magukat a hollandok, magyar emberfór következik.

7. PERC: Kóger próbálkozott egy fonák emeléssel a palánk mellől, Meierdres fogta a korongot.

5. PERC: Megint Mihály! Közelről durrantott rá, azonban a kapus jól zárta a szöget és még ki sem pattant róla a korong. A hollandok, ahogyan az várható volt, eddig nagyobb ellenállást tanúsítanak, mint a litvánok és a horvátok.

4. PERC: Mihály került többször is helyzetbe, Meierdres azonban egyelőre állja a sarat.

3. PERC: Bartalis indult meg szólóban, de visszaért egy védő, Sikorcin azonban így is kapura tudta tenni, a holland portás védett lábbal.

1. PERC: elkezdődött a mérkőzés, hajrá magyarok!

Ünnepség előzi meg a mérkőzést, ugyanis elbúcsúztatták hat, a válogatottól visszavonuló játékost: Ondrejcik Rastislav, Jánosi Csaba, Holéczy Roger, Majoross Gergely, Svasznek Bence valamint Palkovics Krisztián kapott hatalmas tapsot, nem érdemtelenül.

Érkeznek a csapatok a jégre, természetesen a magyar játékosok vonulnak be először, minden hokist nagy tapsvihar fogad.

Köszöntjük a kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a találkozó, előtte azonban még lézershow és műkoris bemutató lesz.

Előzmények: A magyar együttes eddig magabiztosan hozta a kötelezőt, előbb Litvániát győztük le 5-1-re, majd szombaton Horvátországot tángálta el a csapat 13-0-ra. Így már csak egy lépés választja el a mieinket attól, hogy eljussanak az utolsó selejtezőcsoportba, ehhez azonban a szintén hibátlan hollandoknak is lesz pár szavuk.

A bővebb beharangozónkat IDE kattintva olvashatod el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik