Sport

Klicskót nem lehetett letaszítani a trónról

Vlagyimir Klicsko (vlagyimir klicsko, mariusz wach, )
Vlagyimir Klicsko (vlagyimir klicsko, mariusz wach, )

Vlagyimir Klicsko nehézsúlyú ökölvívó pontozásos győzelmet aratott szombat éjjel Hamburgban a lengyel Mariusz Wach ellen, s ezzel megvédte világbajnoki címeit.

A 36 éves ifjabb Klicsko fivér 12 menetben, egyhangú pontozással (120:107, 120:107, 119:109) győzött mindvégig esélytelennek bizonyuló kihívója ellen.

Az immár hat és fél éve világbajnok profi ukrán öklöző mérlege ezzel 59 győzelem, 3 vereségre módosult. Ellenfele, a 32 esztendős Mariusz Wach hivatásos pályafutásának mind a 27 korábbi meccsét megnyerte, s ez volt az első veresége.

A hamburgi O2-Arenában 15 ezres telt ház előtt megvívott mérkőzésen Vlagyimir Klicsko az első gongtól az utolsóig fölényben volt a nála négy centivel magasabb (202 centiméter) és két kilóval nehezebb (113,8 kilogramm) lengyel riválisával szemben. A nyolcadik menetben szinte odaszögezte őt a kötelekhez, de nem sikerült kiütnie, Wach egyedül egy ötödik menet végén eleresztett jobbosra lehet büszke.

Az ifjabbik Klicsko fivér, aki a WBO, az IBF, az IBO és a WBA világszervezeteknél is címvédő a királykategóriában, előzetes sajtótájékoztatóján október végén elhunyt mentorának, a világbajnokok sorát kinevelő Emanuel Steward amerikai edzőnek ajánlotta remélt győzelmét.

Videó – Pár fontos megmozdulás a mérkőzésről:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik