Sport

Drámai csata után ismét a Szeged a kupagyőztes

szeged beton (szeged, szeged beton, szolnoki dózsa)
szeged beton (szeged, szeged beton, szolnoki dózsa)

A szegedi vízilabdacsapat hosszabbítást követően 9-8-ra verte a Szolnokot a Komjádi Uszodában a Magyar Kupa döntőjében.

Két vidéki együttes szállt vízbe a második számú hazai trófeáért, és a Szeged már rutinosabban kezdte a találkozót, hiszen tavaly ők hódították el a kupát.

Molnár Papesz góljával meg is szerezték a vezetést, majd kis idegeskedés után Hosnyánszky egyenlített. Mégsem a Szolnok, hanem Kayes jóvoltából a Szeged vezetett az első szünetben (2-1). A meccsen kulcsszerep jutott Török Bélának, akit doppingvétség miatt tiltottak el fél évre (olyan kenőcsöt használt, amelyben tiltott anyag is volt).

Hatalmas küzdelem zajlott a medencében, így a játékvezetőknek is fel volt adva a lecke. Hosnyánszky és Kis Gábor, valamint a másik oldalon Molnár és Kayes volt elemében.

A nagyszünetben még eggyel vezetett Vincze Balázs csapata, a harmadik negyed végén viszont már 6-6 volt az állás, Szivósnak nem nagyon ment a játék, Decker és Baksa viszont jól védett.

Négy perccel a vége előtt vezetett először a Szolnok Kis Gábor góljával, de Decker Ádám gólt lőtt testvérének, Attilának, ezzel egyenlített a Szeged. A hátralévő két percben kiállítások, kapufa, eladott labda, minden volt, ami szem szájnak ingere, de maradt a 7-7, következhetett a 2×3 perc hosszabbítás.

Ötméteressel Aleksic 8-7-es szolnoki előnyre változtatta a szünet után az eredményt, majd a Szeged kettős emberelőnybe került, sőt. Pásztor harmadik kiállítása után jogtalanul tért vissza a medencébe, amely automatikusan ötméterest jelent. Ezt Molnár értékesítette, így egyenlített, furcsa körülmények között a Szeged (8-8).

A hosszabbítás második felének végén, 1 perccel a vége előtt Török Béla szánta el lövésre magát, amely végül a kapufáról be is vánszorgott a kapuba.

Ezzel a góllal nyert és védte meg címét a Szeged.

Eredmény – férfi vízilabda Magyar Kupa, döntő:

A Híd Szeged Beton – Szolnoki Dózsa-Közgép 9-8 (2-1, 3-3, 1-2, 1-1, 1-0)

A góldobók: Molnár 3, Kayes 2, Szivós, Kunac, Decker Á., Török 1-1, illetve Hosnyánszky, Pásztor, Kis G. 2-2, Gocic, Aleksic 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik