Sport

Del Potro megizzasztotta Djokovicot

A világelső szett- és brékhátrányból, bő két óra alatt nyert Juan Martín Del Potro ellen vasárnap délután, a Barclays ATP World Tour Finals első elődöntőjén.

A Federer-verő argentin magabiztosan kezdett, rögtön a második játékban két fogadóelőnyt hárított, zsinórban négy megnyert ponttal.

Fokozatosan vette át az irányítást a félelmetes tempójú alapvonali csaták felett, míg végül 4-4-nél, kihasználta Djokovic tizenharmadik ki nem kényszerített hibáját, és elvette a szerb adogatását. Fordulás után könnyedén zárta le a szettet, 6-4.

A lendület vitte tovább Tandil Tornyát, a második játszmában 1-1-nél újra brékelt. A rövid pihenő után azonban Djokovic azonnal visszavette percekkel korábban elvesztett adogatását.A világelső taktikát váltott: belépett a pályára, agresszívan támadta Del Potro fonákját, könyörtelenül büntette második szerváit (8/11), hatékonyan rövidítette a labdameneteket. 4-3-nál simán került brékelőnybe, és ötvenkét perc alatt kiegyenlített, 6-3.

A döntő szettben pedig már nem volt visszaút az olimpiai bronzérmes számára: Djokovic megingathatatlanul szervált (tizennyolc adogatópontjából mindössze kettőt vesztett), emellett két fogadópontot is értékesített, 6-2.

A világelső hetvennegyedik mérkőzését nyerte idén (egyéni legjobb), beérve ezzel David Ferrert. A döntőben vagy a hatszoros világbajnok Federer vagy a hazai kedvenc Murray lesz az ellenfele.

Del Potro hatvanöt győzelemmel és négy trófeával fejezi be a szezont, ő Guillermo Coria után (2003) az első argentin, aki hatvannál több meccset nyert egy naptári évben.

Eredmény – elődöntő:
Djokovic (szerb, 1.) – del Potro (argentin, 6.) 4-6, 6-3, 6-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik