Sport

13 gól a pályán, kiabálás az öltözőben

jégkorong (jégkorong)
jégkorong (jégkorong)

A magyar jégkorong-válogatott az olimpiai előselejtező tornán, a horvátok ellen már az első harmad végén hat góllal vezetett. Mégis mindkét szünet után úgy tértek vissza a pályára, hogy látszott: eszük ágában sincs visszavenni a tempóból. Arról faggattuk a játékosokat, hogyan spanolták fel magukat, és alakították ki a 13-0-ás végeredményt.

Először is van egy nagyon szuper közönségünk, aki nem hagy cserben soha. Másrészt profi sportolóként mindig meg kell találnod a megfelelő motivációt, hogy mi az, ami hajt téged. A harmadik összetevő pedig a szenvedély, ami ebben a csapatban mindig is megvolt” – adta meg a motivációs receptet Tokaji Viktor a Sport24-nek a mérkőzés után.

Nem volt túl szervezett ez a horvát brigád, eléggé ad hoc jelleggel hokiztak, kiszámíthatatlanul. Fontos volt, hogy ne adjunk nekik sem területet, sem lehetőséget, hogy emberfölényes helyzetet tudjanak kialakítani, és ebből esetleg gólt érjenek el. Kapott gól és kiállítás nélkül játszottuk le a meccset, erre nagyon büszke vagyok” – emelte ki a 200. válogatottságát ezen a mérkőzésen ünneplő védő.

Kangyal Balázstól azt is megtudtuk, kisebb üvöltözés is volt az öltözőben az első szünetben. „Az edző nagyon mérges volt az első harmad után, annak ellenére, hogy 6-0-ra vezettünk – árulta el a szövetségi sportigazgató. “A védekező játék nem az eredménytől függ” – tette hozzá. Természetesen örült a góloknak Diego Scandella, azért emelte meg a hangját, mert nem ezt kérte a csapattól. „Nem az számít, hogy mi van az eredményjelzőn, hanem, hogy mi az, amit kiteszel a jégre. Változott is a játék ennek szellemében a második harmad után” – tette hozzá volt jégkorongozó.

Scandella szerepét említette Kovács Csaba is: „Mindig a megfelelő mondatok hangzottak el a szünetekben, hogy ne dőljünk hátra” – mondta a hetedik gól szerzője. “Amiket a második, harmadik harmadban csináltunk azokkal már a vasárnapi mérkőzésre készültünk. Biztos nehéz lesz, hiszen a hollandok is vérszemet kaptak a két győzelem után. Küzdeni fogunk velük, de győzni szeretnénk” – tette hozzá a Sapa Fehérvár AV 19 csatára.

Nem szoktunk hozzá, hogy ennyi időnk legyen a jégen, nem is tudom, hogy kerülhettem ennyire üresen oda, talán nem számítottak rá, hogy én ott elő fogok bukkanni. Még arra is volt időm, hogy megvárjam, hogy Benki (Benk András) és Nika (Galanisz Nikandrosz) „kapust csaljon”, nekem meg csak be kellett lőnöm” – idézte fel a találatának körülményeit Magosi Bálint, a tizenkettedik gól szerzője.

És hogy mit hallottak a szünetben az edzőtől? “Folyamatosan mondta, hogy menjünk ugyanolyan nagy intenzitással, ne hagyjunk alább a sebességgel, mert ez holnap megbosszulhatja magát. Komolyan vettük, mert tényleg nagyon sok múlik ezen” – fogalmazott a hokis.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik