Sport

Vezetőedző nélkül megy a Lakersnek

kobe bryant (kobe bryant, )
kobe bryant (kobe bryant, )

A pénteken vezetőedzőjétől megváló Los Angeles Lakers kosárlabdacsapata magabiztos győzelmet aratott a Golden State Warriors ellen az NBA-ben.

Magyar idő szerint szombaton hajnalban meccsdömping volt a tengerentúlon, 13 mérkőzést rendeztek az NBA-ben. A legnagyobb várakozás a Los Angeles Lakers és a Golden State Warriors találkozóját előzte meg, mindenki kíváncsi volt rá, hogy Mike Brown vezetőedző kirúgása után milyen produkcióval rukkol elő az arany-lila együttes.

A jelek szerint a játékosok jól reagáltak a menesztésre, ugyanis a 27 pontot termelő Kobe Bryant vezérletével végül magabiztosan verték 101-77-re a Harcosokat. Külön öröm lehet Los Angeles-i oldalról a kevés kapott pont, korábban ugyanis sok bírálat érte a gárda védekezését. A Lakers így hatodik mérkőzésén megszerezte a második győzelmét.

Nyert a címvédő Miami Heat is, amely azt is elbírta, hogy Dwyane Wade ezúttal kihagyta az összecsapást. Chris Bosh 24 pontot és 5 lepattanót tett be a közösbe, LeBron Jamest pedig ezúttal csak egy assziszt választotta el a tripla-duplától (21 pont, 11 lepattanó, 9 gólpassz). A floridai együttes zsinórban negyedik mérkőzését nyerte meg.

Zsinórban négy nyert meccsnél jár a New York Knicks is, ráadásul Carmelo Anthonyék ezt négy találkozón hozták össze, így továbbra is veretlen az együttes, egyedüliként a ligában. Természetesen Anthony volt az este főszereplője, 31 ponttal keserítette a Dallas Maverickset.

Az előző szezon döntőse, az Oklahoma City Thunder is diadalmaskodott, Kevin Duranték ezúttal a Detroit Pistonst győzték le 105-94-re. Ezúttal nem csak a háromszoros pontkirály volt a húzóember, hanem a 25-öt hintő Serge Ibaka is, aki ezzel karriercsúcsot döntött. A túloldalon az újonc André Drummond a padról beszállva 22 pontot és 8 lepattanót gyűjtött a liga egyik legjobban védekező magasember-állománya ellen. A Detroit még nyeretlen, és ez már a hatodik veresége volt a csapatnak.

Eredmények – NBA, alapszakasz
Los Angeles Lakers – Golden State Warriors 101–77
Washington Wizards – Milwaukee Bucks 91–101
Orlando Magic – Brooklyn Nets 68–107
Boston Celtics – Philadelphia 76ers 100–106
New York Knicks– Dallas Mavericks 104–94
Atlanta Hawks – Miami Heat 89–95
Memphis Grizzlies – Houston Rockets 93–85
New Orleans Hornets – Charlotte Bobcats 107–99
Oklahoma City Thunder – Detroit Pistons 105–94
Minnesota Timberwolves – Indiana Pacers 96–94
Phoenix Suns – Cleveland Cavaliers 107–105
Sacramento Kings – San Antonio Spurs 86–97
Denver Nuggets – Utah Jazz 104–84

Ajánlott videó

Olvasói sztorik