Sport

Előnyben az Érd, elszállt a Siófok

kézilabda (kézilabda, vágott, )
kézilabda (kézilabda, vágott, )

A női kézilabda EHF Kupa legjobb 32 együttese között az Érd hatgólos előnyt, míg a Siófok 13 gólos hátrányt szedett össze az odavágón.

Az ÉTV-Érd hazai pályán látta vendégül a francia Metz együttesét, mely remek nemzetközi sorozatot tudhat magáénak, hiszen 1993 óta mindig ott voltak az európai kupaporondon, így tapasztalatban és rutinban nincs hiány a franciák oldalán.

Azonban az Érd remekül helyt állt a Metz ellen, hiszen folyamatosan uralták a szombati mérkőzést, igaz nem tudtak meglépni a francia riválistól. Ennek ellenére a félidőben még néggyel vezetett a Pest megyei csapat, majd a szünet után Szabó Edina együttese megrázta magát, és az érdiek már plusz hetes különbséget is összehoztak, ám a Metz egy időntúli büntetővel 37-31-re kozmetikázta a végeredményt.

A másik magyar együttes, a Siófok viszont nem járt sikerrel első európai kupameccsén az orosz Asztrahanocska otthonában, hiszen a balaton-partiak megsemmisítő 13 gólos, 41-28-as verséget szenvedtek, így hiába játsszák otthon a visszavágót, nem sok esélyük maradt a továbbjutásra.

Eredmények – női EHF Kupa, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés
Asztrahanocska (orosz) – Siófok-Galérius Fürdő 41-28 (22-14)
ÉTV-Érd – Metz (francia) 37-31 (20-16)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik