Sport

Elkelt Berki Krisztián lova

berki-krisztian(960x640).jpg (berki krisztián, árverés)
berki-krisztian(960x640).jpg (berki krisztián, árverés)

Egy jótékonysági célból felújított tornaszert árvereztek el csütörtökön a budapesti MOM Park bevásárlóközpontban.

A különleges ló végül – a Fujitsu Klíma képviselőinek kitartó licitálásának köszönhetően – 450 ezer forintért kelt el.

A POSITIVO nevű cég újította fel a kimustrált, régi tornászlovat, amelyből mostanra lenyűgöző, egyedi dizájntárgy lett, Berki Krisztián kézlenyomatával ellátva. A sportolóval együttműködő Felix Promotion sportmenedzser-iroda segített megszervezni az árverést.

A lóspecialista tornász célja a kezdetektől az volt, hogy a különleges tárgyat árverésre bocsássák, és a bevételt – a fiatalok és sport – témakörben jótékony célra ajánlják fel.

„Azért fontos számomra a jótékonyság, mert vannak olyan célok, olyan alapítványok, amelyek nem kapnak elég figyelmet, s általam, az olimpiai győzelmem által talán egy kicsit jobban előtérbe kerülnek. A magam részéről úgy voltam vele, bármennyi pénz gyűlik is itt ma este össze, remélhetőleg segíteni tudunk vele azon a három alapítványon, amelyek között szétosztjuk” – mondta az olimpiai bajnok tornász.

“S hogy miért pont egy lovat újított fel a POSITIVO és a Felix Promotion? Mert az nekem testhez álló. S annyira jól sikerült, hogy akár egy irodában vagy egy lakásban is jó szobadísz lehet. Persze, ha valaki elég bátor, tornázhat is rajta, de tornaterembe semmiképp sem vinném be, mert annyira szép lett. Ha képes lenne tükörbe nézni, magára sem ismerne” – viccelődött Berki Krisztián, aki személyesen adta át a lovat Váradi Györgynek, a Fujitsu Klíma képviselőjének.

A befolyt összegből három alapítvány egyenlő arányban részesül: a mintegy húsz pályázó közül végül kiválasztott Kufi Stúdió Szabadidő és Sport Klub, a Csillaghegy az ovisokért és a Homoki Diákotthon Fiatal Dolgozóinak Egyesülete a sérült Gyermekekért kap segítséget ezáltal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik