Sport

A Szocsi felé tartó útra lép a hokiválogatott

Diego Scandella (ingyenes, )
Diego Scandella (ingyenes, )

A továbbjutásért lép pályára a magyar jégkorong-válogatott a Papp László Budapest Sportarénában a 2014-es szocsi téli olimpia selejtezőjének első fordulójában, az első ellenfél pénteken 19 órakor a litván csapat lesz.

Az ideiglenesen megbízott szövetségi kapitány, Diego Scandella együttese számít esélyesnek a találkozón, az egymás elleni 11 mérkőzésből 10 győzelem és 1 vereség a mérleg, 75-16-os gólkülönbség mellett. A két gárda legutóbb négy éve, ugyancsak a budapesti olimpiai selejtezőn találkozott egymással, a hazaiak akkor 5-2-re diadalmaskodtak.

Szombaton a kanadai hokisokat honosított horvátok, vasárnap pedig a hollandok lesznek az ellenfelek, egyaránt 17.30-as kezdéssel.

Amennyiben a magyarok hozzák a papírformát, és megnyerik a tornát, akkor jövő februárban Vojensben a házigazda dán, valamint a fehérorosz és a szlovén csapat lesz az ellenfelük. Annak a kvartettnek a győztese jut ki a 2014-es szocsi olimpiára. A magyar válogatott utoljára 1964-ben, Innsbruckban szerepelt ötkarikás játékokon.

A torna programja

péntek, 1. forduló:
Hollandia-Horvátország 15.30
MAGYARORSZÁG-Litvánia 19.00

szombat, 2. forduló:
Hollandia-Litvánia 14.00
MAGYARORSZÁG-Horvátország 17.30

vasárnap, 3. forduló:
Horvátország-Litvánia 14.00
MAGYARORSZÁG-Hollandia 17.30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik