Sport

Nyert a lottón a Fradi

Ferencváros (ferencváros, )
Ferencváros (ferencváros, )

A Szerencsejáték Zrt. jelentősebb összeggel igyekezett megalapozni az egyesület szakosztályainak jó szereplését.

250 millió forintot adományozott a Ferencvárosi Torna Clubnak a Szerencsejáték Zrt augusztusban – írja az atlatszo.hu. A  lap emlékeztet, hogy a IX. kerületi csapat elnöke Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, az FTC Üllői úti ingatlana pedig nemrégiben ismét állami tulajdonba került: a magyar állam 5 milliárd forintot fizetett érte, és most azt tervezik, hogy új stadiont építenek közel 10 milliárd forintért.

A Szerencsejáték Zrt. a 2009. évi CXXII. “a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről” szóló törvény értelmében a honlapján a közérdekű adatok között közzé teszi a törvényben meghatározott szerződések listáját, amelyen az adomány szerepel.

2012-ben “közérdekű célok megvalósításához” jogcímen az év első kilenc hónapjában összesen 844 millió forintot adományozott a Szerencsejáték, a legnagyobb támogatásban a Ferencváros részesült.

Az atlatszo.hu kérdésére a  Szerencsejáték Zrt.-nél közölték, hogy a cég „támogatási tevékenységének kiemelt területei a sport, az egészségügy és a kultúra, ezen kívül rendszeresen támogatunk oktatással kapcsolatos kéréseket, illetve egyéb, közérdekű rendezvényeket, eseményeket is. A hozzánk érkező támogatási megkereséseket minden esetben a Társaság által megbízott, független szakértőkből álló Társadalmi Tanácsadó Testület véleményezi, amelynek tagjai a rendelkezésre álló anyagok elemzése után javasolják (vagy nem javasolják) a támogatás odaítélését. Bárkitől kapunk megkeresést, hasonlóan módon járunk el.

A magyar labdarúgás második legeredményesebb csapata, az MTK (23 bajnoki és 12 kupagyőzelem) nem kapott, de nem is kért pénzt a Szerencsejáték Zrt-től. „Nem tűnt reálisnak, hogy ilyen támogatási igénnyel forduljunk a Szerencsejáték Zrt-hez” – mondta a Hír24 kérdésére Domonyai László. A klubigazgató egyébként megjegyezte, az MLSZ bizottságaiban már tárgyaltak arról, hogy a cég 2013-ban támogatni fogja az NB1-es klubokat. Úgy tudja, az erről szóló jogszabályokat még idén ősszel meghozzák.

A bajnokságban második helyen álló DVSC klubgazgatója Dr. Róka Géza nem hallott a lehetőségről. “Sajnos nem tudtunk az adománoyozási lehetőségéről, de amennyiben lehetséges, a jövőben szeretnénk mi is hasonló kérelemmel élni a Szerencsejáték Zrt. felé” – mondta kérdésünkre a sportvezető.

Őze István, a másik nagymúltú fővárosi egyesület az Újpest klubigazgatója sem tudott a sportfinanszírozás jelen formájáról. “Mi mint a londoni olimpiákon legeredményesebben szereplő magyar sportklub szintén szeretettel várjuk a hasonló adományokat bármilyen cégtől, szervezettől” – nyilatkozta a klubigazgató honlapunknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik