Sport

Elkapták a Spurs grabancát

Blake Griffin (blake griffin, )
Blake Griffin (blake griffin, )

Elvesztette veretlenségét a tengerentúli profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő San Antonio Spurs együttese.

Az már biztos, hogy nem dönti meg a legjobb rajtra vonatkozó klubrekordját Gregg Popovich együttese, amely magyar idő szerint csütörtökre virradó éjjel kikapott a Los Angeles Clippers vendégeként. Ez volt a Sarkantyúsok első veresége a mostani szezonban, eddig négy győzelemmel állt az együttes.

Az összecsapáson a második félidő eleje döntött, ugyanis a nagyszünetig hatpontos előnyt kidolgozó Clippers a harmadik negyedben első hét dobását egyaránt értékesítette, ezzel pedig megalapozott későbbi győzelmének. Blake Griffin (22 pont, 10 lepattanó), DeAndre Jordan (20 pont, 11 lepattanó) és Chris Paul (10 pont 12 assziszt) is dupla-duplázott.

Így már csak egy veretlen együttes van a szezonban, ez pedig a New York Knicks.

Tovább tart a Los Angeles Lakers kálváriája. Hiába ugyanis a Detroit Pistons elleni magabiztos győzelem, ezúttal a Utah Jazz ellen hajtott fejet Mike Brown együttese. Noha Kobe Bryant és Dwight Howard újabb remek teljesítménnyel rukkolt elő, Randy Foye negyedik negyedben dobott trojkái ellen nem volt ellenszere a Lakersnek, amely 1-4-el áll az idényben.

Ha már szóba került a Pistons, a detroiti legénység sem tud kikászálódni a gödörből. Greg Monroe, a Dugattyúsok centere 21 pontja mellé lekapott 12 lepattanót és kiosztott 11 gólpasszt is, így 2004 után tudott ismét tripla-duplázni detroiti játékos, azonban ez is csak a tisztes helytálláshoz volt elegendő, a Sacramento Kings 105-103-ra nyert. A Pistons 0-5-el áll.

Vérmes reményekkel vágott neki az új idénynek a mezőny legfrissebb tagja, a New Jerseyből Brooklynba költöző Nets, azonban nem lesz egy sétagalopp a csapat számára az idény. Nem is a Miami Heat elleni vereség az igazán fájó, hanem annak a mikéntje, a címvédő ugyanis 30 pontot verve gázolt át ellenfelén. Ebben vastagon benne volt a mezőnyből most meglepően hatékony Dwyane Wade, valamint a tripla-dupla közeli produkciót (20 pont, 12 lepattanó, 8 assziszt) nyújtó LeBron James is.

A Boston Celtics hosszabbításban győzte le a vendég Washington Wizardsot, míg a Philadelphia 76ers annak ellenére tudott nyerni a New Orleans Hornets csarnokában, hogy csak 77 pontig jutott. A hazaiak egészen szörnyen céloztak, csupán 62 pontot termeltek 33,3 százalékos mezőnymutatóval.

Eredmények – NBA-alapszakasz
Charlotte Bobcats-Phoenix Suns 110-117
Boston Celtics-Washington Wizards 100-94, hosszabbítás után
Atlanta Hawks-Indiana Pacers 89-86
Miami Heat-Brooklyn Nets 103-73
Milwaukee Bucks-Memphis Grizzlies 90-108
New Orleans Hornets-Philadelphia 76ers 62-77
Houston Rockets-Denver Nuggets 87-93
Minnesota Timberwolves-Orlando Magic 90-75
Dallas Mavericks-Toronto Raptors 109-104
Utah Jazz-Los Angeles Lakers 95-86
Sacramento Kings-Detroit Pistons 105-103
Los Angeles Clippers-San Antonio Spurs 106-84
Golden State Warriors-Cleveland Cavaliers 106-96

 

Videó – Így kapott ki a Spurs:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik