Sport

Világsztárok döntőztek Makaón

Több világsztár, köztük Johnny Chan, Joseph Cheong és Jeff Rossiter is döntőt játszhattak az APPT Macau Warm Upon, utóbbi győzedelmeskedni is tudott.

Egyre nagyobb a pókerélet Kína Különleges Közigazgatású Régiójában, azaz Makaón. A Föld második legsűrűbben lakott területén sorra érik egymást a rangosabbnál rangosabb pókertornák – írja Magyarország vezető pókeroldala.

November 3-án vette kezdetét a PokerStars által szponzorált Asia Pacific Poker Tour Macau (APPT) versenysorozata az úgynevezett Warm Up tornával. A 25 ezer Hong Kong-i dollár nevezési díjú megmérettetésre pedig meglepően magas létszám fizetett be, összesen 358 játékos ült asztalokhoz.

A mezőnyben számos pókerprofi tűnt fel, közülük is kiemelkedett a tízszeres világbajnok Johnny Chan. A Kínából származó, mára amerikai állampolgár Chant istenként tisztelik Makaón, így remek szereplése még inkább említésre méltó.

A döntő asztalra végül Chan mellett a 2010-ben világbajnoki harmadik helyet szerző Joseph Cheong is bejutott, valamint az ausztrál profi, Jeff Rossiter is finalistaként küzdhetett meg a bajnoki címért.

Chan a hetedik helyig jutott, A-4-el ment allin, a kínai Rong Fan A-Q egyszínűvel megadott, és ki is tartott jobb indulólapja. Cheong bronzérmet szerzett, őt épp Rossiter ejtette ki, aki így a párbajban 6 az 1-hez arányú előnnyel kezdett az orosz David Martiroysan ellen.

A Heads Up végül nem hozott meglepetést, Rossiter hamar allin találta magát. A-T kombinációval callolta le az orosz ellenfele A-2-re mondott allinjét, és mivel semleges lapok érkeztek, így ausztrál kézbe került a bajnoki trófea. Emellé járt még 1777 000 Hong Kong-i dollárt érő főnyeremény, ami átszámolva kicsivel több mint 50 millió forint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik