Sport

A Szeged és a Veszprém is kilenc góllal nyert

Az egyedüli százszázalékosként listavezető Szeged, illetve a címvédő Veszprém is magabiztos győzelmet aratott a férfi kézilabda NB I szerdai játéknapján.

 

A szegediek, akik nemrég bombameglepetésre legyőzték a Veszprémet a hazai csúcsrangadón, az Orosházát fogadták szerda este.

Az első játékrészben a vendégek szerezték meg a vezető találatot, de ez volt az egyetlen alkalom, amikor előnyben voltak a meccsen a Szeged ellen. A hazaiak ugyanis végig uralták a meccset, annak ellenére is, hogy az Orosháza többször feljött egytalálatnyi különbségre. Ám a szegediek összeszedték magukat, és a második felvonásban más leszakították magukról az Orosházát, és végül 9 góllal, 34-25-re nyertek.

“Tatai Péter és védelem is jól működött, talán csak Harsányit, és az első félidőben a beállós játékot nem tudtuk semlegesíteni. A felállt fal ellen is voltak jó megoldásaink, az a kevés átlövőm pedig jól játszott a meccsen. Örülök, hogy jól zártunk vissza, és a foghíjas kerettel is magabiztos győzelmet arattunk” – mondta Skaliczki László, a győztes hadvezér a meccs után a pickhandball.hu-nak.

Az MKB Veszprém szintén kilenccel nyert, Balatonfüreden. A bajnoknak nehezebb dolga volt, hiszen a Balaton-partiak nem adták magukat könnyen, folyamatosan szorongatták a veszprémieket, akik egyszer csak magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, és 11-11 után 11-17-re megléptek, onnan pedig már nem adták le a kiharcolt különbséget.

Eredmények – férfi kézilabda NB I
Pick Szeged – Orosháza-Linamar 34-25 (16-12)
Balatonfüred-MKB Veszprém 23-32 (11-14)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik