Sport

A kosaras világsztárok gratuláltak Obamának

Több neves amerikai sportember is örömét fejezte ki annak apropóján, hogy újraválasztották Barack Obama amerikai elnököt.

Az Egyesült Államok elnöke nagy kosaras, így nem meglepő, ha az NBA sztárjai közül a legtöbben szimpatizálnak vele. Persze, nemcsak a sport, hanem egyéb okok miatt is nagy népszerűségnek örvend a prezident.

Miután Mitt Romney a vártnál nagyobb különbséggel alulmaradt a regnáló elnökkel szemben, a közösségi oldalakat elárasztották a reakciók.

LeBron James, a Miami klasszis kosárlabdázója így örömködött: „2 ciklus! Ohiói srácok, ti vagytok a legnagyobbak – Obama elnök marad.” Ezzel az ingadozó államban aratott fontos részsikerre utalt a játékos, amely a győzelemet eredményezte Barack Obama számára.

„És persze mindenki más, aki rá szavazott! Nagyot alkottatok” – folytatta James, mielőtt megsértette volna a más államokban lakó Obama-szimpatizánsokat.

„Újra hallatott magáról demokráciánk. Haladjunk tovább egy emberként!” – szólított fel Derek Fischer, az Oklahoma kosarasa.

„Gratulálok Barack Obamának az újraválasztáshoz” – üzente Pau Gasol, a Los Angeles Lakers spanyol kosárlabdázója, szintén a Twitteren.

„Újra! Micsoda éjszaka” – volt igazán tömör Kevin Durant, a San Antonio szupersztárja, és hasonlóan rövid, de lényegretörő „kiáltással” jelentkezett Chris Paul is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik