Sport

Kemény Dénes új babérokra tör

kemeny-denes(210x140)(1).jpg (kemény dénes, )
kemeny-denes(210x140)(1).jpg (kemény dénes, )

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke lehet a férfiválogatott december végéig hivatalban levő szövetségi kapitánya.

Kemény Dénes a nemzeti együttes honlapjának, a vlv.hu-nak hétfő este beszélt terveiről azt követően, hogy Dr. Martin György jelenlegi elnök az MR1 Sportvilágnak adott interjújában közölte: “Azt gondolom, hogy a magyar vízilabdának nem tenne jót, hogyha a közgyűlésen több jelölt közül kellene elnököt választani. Tehát az én elképzelésem az, hogy annak a személynek, aki jelölteti magát elnöknek, annak döntő többséggel kell rendelkeznie. Korábbi beszélgetésünknél azt mondtam, hogy nem tudok más elnökjelöltről, most már tudok. Mert dr. Kemény Dénes is közölte azt a szándékát, hogy szeretne a vízilabda szövetség elnöke lenni. Tizenhat évnyi közös munka után nem fogunk egymás ellen versenyezni.”

Az uszodai zuhanyhíradó szerint a jelenlegi elnök a tervei szerint úgy maradna hivatalában,hogy Gergely Istvánnal közösen pályáznának. A válogatott olimpiai bajnok kapusa amolyan ügyvezető elnök, ügyvezető igazgató vagy társelnök lenne.

“Buci bácsival (Dr. Martin György, a szerk.) találkoztam szombaton is, ma is, de a tisztújítás nem került szóba. A jövőmet illetően az MVLSZ-elnöki poszt az egyik a lehetséges esélyek közül. Eddig az OB1-es egyesületek háromnegyede, köztük a Theodora Magyar Kupa szombati négy elődöntőse jelezte, szeretnék, hogy a magyar vízilabda szövetség elnökeként dolgozzak a sportágért. Amennyiben ezzel kapcsolatban mondanivalóm lesz, tájékoztatni fogom a sportközvéleményt.” idézte a www.vlv.hu Kemény Dénest.

A sportági közgyűlésekről tudni kell, hogy a kluboknak, így a liga csapatok szavazatainak van a legnagyobb súlya. A két nyilatkozatot olvasva prognosztizálható, hogy egyik fél visszalép a másik javára. A sport24 szerint Dr. Martin György lesz ez. Hiszen elképzelhetetlen az a képlet, hogy ha a háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány, Kemény Dénes elnök szeretne lenni, akkor azzal szembemenne a vízilabda társadalom.

Annak a forgatókönyv ugyanakkor van csekély esélye, hogy minden a 2014-es Európa-bajnokságot követően történik meg. Dr. Martin György az eredeti tervei szerint ugyanis akkor mindenképpen visszalépett volna a pozíciótól és addig nevelte volna egyfajta utódjául Gergely Istvánt. Ez lenne a kecske és a káposzta esete.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik