Hosszú Katinka (hosszú katinka, )
Sport

Hosszú Tokióban is tarolt – már 156 ezer dollárnál jár

Három újabb győzelemmel folytatta szereplését Hosszú Katinka az úszók idei rövidpályás Világkupa-sorozatának utolsó előtti állomásán.

A bajaiak normálmedencés világbajnoka a keddi nyitónapon – az esemény hivatalos jegyzőkönyve szerint – először a 800 méter gyors döntőjében diadalmaskodott (8:24.89 p), majd alig negyedórával később a 200-as sprintszámban is mindenkit maga mögé utasított (1:54.94). Ötvenpercnyi pihenő után a 200 méter vegyes fináléját nyerte meg (2:07.51), hogy “levezetésképpen” még egy negyedik helyet is szerezzen 200 méteres hátúszásban (2:07.43).

A FINA, a világszövetség által dotált pénzdíjas viadalról lévén szó, Hosszú Katinka a három aranyérem mellé 4500 dollárt is gyűjtött, így a 25 méteres medencében zajló széria hajrájában már több mint 56 ezer dollár pénzdíjnál tart, s miután az egyéni összetett rangsorban – az immár 33 arany, öt ezüst és négy bronz alkotta kollekciónak köszönhetően – gyakorlatilag behozhatatlan előnyre tett szert, további 100 ezer dollár is jár majd neki a hétvégi, szingapúri záróviadalt követően.

A Vk-sorozat hetedik versenyének első napján a másik magyar résztvevő, Jakabos Zsuzsanna is dobogóra állhatott, méghozzá két alkalommal is. Egyszer második lett közvetlenül Hosszú mögött 200 méter gyorson (1:55.36), egyszer pedig harmadik 200 méter vegyesen (2:07.92).
A szerdai tokiói programban újabb számokban indulnak mindketten, ismét csak éremszerző esélyekkel, míg szombaton és vasárnap Szingapúrban, a VK sorozat utolsó állomásán versenyeznek.

Ajánlott videó