Sport

Fehér kedd, avagy ma indul újra a Full Tilt Poker

Poker(960x640)(6).jpg (póker)
Poker(960x640)(6).jpg (póker)

Közel másfél év várakozás után végre újra megnyílnak a Full Tilt Poker online oldalának kapui, játékosok százezrei lélegezhetnek fel ismét.

571 nap telt el az online póker Fekete péntekje óta, ezalatt több százezer játékos idegeskedett a beragadt pénzek miatt, azonban a mai napon, november 6-án újra megnyílnak a Full Tilt Poker kapui, a pókertársadalom pedig fellélegezhet – írja a Poker.hu.

A tavaly április közepén történt FBI-támadás után a világ három legnagyobb termét, a PokerStarst, a Full Tilt Pokert és az Absolute/UB-t parkolópályára állították. A végtelenül mély kátyúból egyedül a PokerStarsnak sikerült kijönnie, míg az Absolute/UB csődöt jelentett és teljesen bezárt, addig a Full Tilt Poker még egyszer kinyitott, de fizetésképtelensége miatt szintén csődbe jutott.

A világ legnépszerűbb termét azonban több nagy cég is meg akarta menteni, de a legtöbb vásárlás csak szándék maradt, amíg a megerősödött PokerStars le nem csapott legnagyobb konkurenciájára.

A világ egyik fele üdvözölte a PokerStars felvásárlását, míg a másik attól félt, hogy a terem abszolút monopolhelyzetbe kerül a pókerpiac felett. Akiknek ragadt bent pénzük a teremben, azok minden bizonnyal magasról tettek a piac alakulásának folyamataira, ők azt a több mint 870 millió dollárt szerették volna azonnal visszakapni, ami a számlájukon maradt a Fekete péntek után.

Ebből 300 millió dollár az amerikai játékosok tulajdona, amit a PokerStars egyből kifizetett, a maradék az USA-n kívüli játékosok felé tartozás, amire a mai naptól kezdve tehetik rá újra a kezüket, ugyanis november 6-án délután 14:00-kor újra kinyitja kapuit az egykoron virágzó Full Tilt Poker.

Innentől a PokerStars felügyelete alatt működő terem játékosai azonnal kiutalhatják pénzüket, viszont ilyen könnyedén nem szeretnék útjára ereszteni azt a több tízezer játékost, akik több éven át hűségesek voltak az FTP-hez, így számukra rengeteg promócióval és bónusszal kedveskednek, valamint három korábbi profi pókerest is csatasorba állítottak.

Gus Hansen, Tom Dwan és Viktor Blom mostantól a Full Tilt Poker arcaként próbálják majd a lehető legtöbb játékost megnyerni, illetve visszacsalogatni a teremhez, mi pedig abban reménykedünk, hogy a Fekete péntek fogalma elhalványul a játékosok emlékezetében, helyét pedig a Fehér kedd veszi át.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik