Sport

Ezt aztán az igazi tűzijáték

Pazar módon született gól a magyar érdekeltséggel is bíró Wolverhamtpon–Liverpool U21-es bajnoki meccsen.

A Liverpool második csapata 1-0-s hátrány után 5-1-re nyert a Wolverhampton elleni bajnoki mérkőzésen. A találkozón gólt szerzett Adorján Krisztián, Joao Carlos Teixeira és Michael Ngoo is, de nem ő volt a hős.

A hős az a Dani Pacheco volt, aki két gólt jegyzett, ráadásul az egyik igazán katartikus volt. A labda úgy pattogott a hazaiak kapuja előtt, hogy legalább négyszer mehetett volna a kapu irányába, de a védők valahogy mindig menteni tudtak. Nem úgy Dani Pacheco bombájánál. Tiszta erőből vágta a labdát a kapuba. Gyakran használják a „tűzijáték volt a kapu előtt” kifejezést, nos, ez valóban az volt.

Érdemes Adorján Krisztiánról és góljáról is szólni. A szakportálok és a szurkolói oldalak szerint remek formában játszik mostanság az U21-es válogatott, és mivel a Pool felnőttcsapata katasztrofálisan szerepel a Premier League-ben, elképzelhető, hogy előbb-utóbb felviszik a nagyok keretébe.

Az egyik portál így emlékezik a Liverpool-fakó előtti időszakra: “Bár a magyar nem nevezhető kiemelkedően gyorsnak, gondolkodásban mindenképpen igaz ez a jelző rá. Ez kristályosodott ki abban a 18 gólpasszban, amelyet 23 mérkőzésen összehozott – ez rekord volt a bajnokságban, ráadásul 8 találat is társult hozzá”.

Brendan Rodgers, a Pool menedzsere láthat benne valamit, ugyanis elvitte a Liverpool Egyesült Államokban eltöltött körútjára, és a Roma és a Toronto ellen pályára is lépett.

A tartalékcsapatban remekel, az Internek kettőt rúgott egy nemzetközi tornán, a bajnokságban is jól megy neki, így nem lenne meglepő, ha Ligakupa-találkozón hamarosan be is vetné Rodgers.

Videó – a vicces találat:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik