Sport

Repülhetnek a macik az arénában

A november 10-i Magyarország–Horvátország jégkorongmérkőzés után várják a jégre a plüssállatokat a Papp László Sportarénában.

November 10-én, szombaton a magyar hokiválogatott horvátok elleni meccsére hirdették meg idén a már hagyományosnak számító „Dobj egy macit” akciót.

Az olimpiai selejtező napján a Papp László Budapest Sportaréna főbejárata előtt elhelyezett „Maci gyűjtőhelyen” is le lehet adni a jótékony célra felajánlott plüssállatokat. Aki ragaszkodik a játékaihoz, az adományként 200 Ft értékű kupont vásárolhat, az összeget a Heim Pál Gyermekkórház kapja.

A 2011-ben Budapesten rendezett divízió I-es világbajnokságon a spanyolok elleni találkozón várták a játékokat, akkor 6870 darab plüssállat gyűlt össze. A mérkőzés azonban hosszú ideig állt, ezért a megszokottól eltérően idén a meccs után kezdhetik a macidobálást a szurkolók.

A november 9–11. között rendezett tornán a magyar válogatott a litván, a horvát és a holland válogatott ellen játszik majd. Pénteken 19:00, szombaton és vasárnap 17:30 órakor lép jégre a magyar csapat. Ha első helyen végeznek, akkor továbbjutnak a kvalifikáció utolsó körébe, és Dániában küzdhetnek a 2014-es téli olimpiai szereplésért.

A zárónapon a Magyar Jégkorong Szövetség öt visszavonult, a 2009-es svájci “A” csoportos világbajnokságon is részt vett válogatott játékost búcsúztat.

Videó – a tavalyi macidobálás:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik