Sport

Négyesélyes a pólósoknál a Magyar Kupa

Az elődöntőbe jutott férfi-vízilabdacsapatok mindegyike úgy ítéli meg, hogy megnyerheti a 4. Theodora Magyar Kupát, amelyért a hétvégén szállnak medencébe a Komjádi uszodában.

A hétfői sajtótájékoztatón Gyöngyösi András, a Debrecen és Kovács István, az elődöntős rivális Szolnok vezetőedzője, illetve Földi László, a bajnoki címvédő Vasas, és Vincze Balázs, a tavalyi kupagyőztes Szeged, vagyis a szombati második párharc szereplőinek szakvezetője egyként azt hangoztatta, hogy bár természetesen tisztelik ellenfelüket, saját gárdájukat várják a vasárnapi döntőbe.

Martin György, a sportági szövetség elnöke elmondta, hogy a harmadik helyért nem rendeznek mérkőzést, az elődöntők vesztesei egyformán bronzérmesek lesznek. Kitért rá, hogy míg korábban általában a Szőnyi úti uszoda adott otthont a kupadöntőnek, az idén oda a katasztrófavédelmi előírások miatt legfeljebb hatszáz embert engedhetnének be, ezért választották a 2012-es helyszínnek a főváros legnagyobb uszodáját, a Komjádit, ahová ingyenes a belépés valamennyi mérkőzésre.

Abban az esetben, ha a döntő négy negyed után is döntetlenre állna, kétszer három perc hosszabbítás következik, további egál esetén pedig büntetődobások határoznak a győztesről.

Kemény Dénes, a válogatott ez év végéig hivatalban levő szövetségi kapitánya arról a sajátosságról beszélt, hogy az idei négyes döntőben tíz és tizenöt között lesz a csapatokban szóhoz jutó idegenlégiósok száma. Ezt szakmai problémaként értékelte, egyúttal hangot adott annak a reményének, hogy a tendencia javulni fog. Vagyis – megfogalmazása szerint –  bárki lesz is az utóda a válogatott kispadján, az többekkel is tud majd számolni a remélhetőleg fejlődő utánpótláskorú magyar vízilabdások közül, akik klubcsapataikban is mind nagyobb mértékben szorítanak majd helyet maguknak.

A férfiakhoz hasonlatosan a női pólósok is a 4. Theodora Magyar Kupáért játszanak, szintén a Komjádiban. A hölgyeknél ugyanakkor a Dunaújváros, a Szentes és a címvédő BVSC szakvezetői egybehangzóan a negyedik résztvevőt, a bajnok Egert említették toronymagas esélyesként, amely az ob I-es siker után – a pénteki elődöntőt követően – a vasárnapi fináléban története első hazai kupagyőzelmét szerezheti meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik