Sport

Hosszú a magyar “vaslady”

Hosszú Katinka (hosszú katinka, )
Hosszú Katinka (hosszú katinka, )

A bajai világbajnoknőt a hétvégi pekingi rövidpályás világkupa után keresztelte el a kínai sajtó.

A hétvégén, miközben a magyar úszók egy része a 10. Rövidpályás Országos Bajnokságon vett rész Százhalombattán, addig Hosszú Katinka egy földrésszel odébb, Ázsiában, Pekingben folytatta menetelését az Arena Rövidpályás Világkupa 6. állomásán. Két fordulóval a vége előtt a magyar úszónő magasan vezeti az összetett versenyt. Hétvégi teljesítménye mellett nem ment el a kínai sajtó sem.

A legnagyobb példányszámban megjelenő napilap, a China Daily egyenesen Michale Phelpshez hasonlítja Hosszút. A lap szerint a pekingi olimpián az amerikai úszófenomén volt a „vasember” míg a 23 éves bajai világbajnoknő elmúlt hat világkupán nyújtott produkciója legalább olyan szenzációs – így ő a medence “vasladyje”.

Mi tagadás, Hosszú eddig 50 versenyszámban állt rajtkőhöz, és ebből 32-t megnyert, ami tényleg elképesztő. A világkupa-sorozatból még két helyszín van hátra, Tokió (november 6-7) és Szingapúr (november 10-11), és jó esély van arra, hogy a magyar úszónő a világkupa-sorozat története során első magyarként megnyerje az összetettet és a teljesítményéért járó majd 40 milliós összdíjazást.

„Nem gondoltam volna, hogy ilyen jól megy majd az úszás. Az volt a célom a világkupával, hogy sokat edzzek és gyakoroljam a versenyzést. Nem gondoltam, hogy ilyen nagyszerű versenyeim lesznek, a pénznyeremény ehhez csak bónusz” idézi Hosszú Katinkát a China Daily.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik