Sport

Ez lesz a hét legrangosabb hazai sporteseménye

palkovics-krisztián (palkovics krisztián, jégkorong, )
palkovics-krisztián (palkovics krisztián, jégkorong, )

A hétvége minden bizonnyal legnagyobb érdeklődéssel várt sporteseménye a Papp László Sportarénában megrendezésre kerülő jégkrorng olimpiai selejtező lesz. A péntektől vasárnapig tartó torna zárónapján a Magyar Jégkorong Szövetség öt visszavonult, a 2009-es svájci "A" csoportos világbajnokságon is részt vett válogatott játékost búcsúztat.

A hollandok elleni vasárnapi találkozó előtt Palkovics Krisztián, Svasznek Bence, Majoross Gergely, Jánosi Csaba és Holéczy Roger veheti majd át az MJSZ emlékplakettjét. Az aktív játéktól már mindannyian visszavonultak, összesen több mint 400 alkalommal szerepeltek a nemzeti csapatban.

A Papp László Budapest Sportarénában sorra kerülő tornán a magyarok pénteken a litván (19.00 óra), szombaton a horvát (17.30), vasárnap a holland (17.30) együttessel találkoznak, és ha az első helyen végeznek, akkor februárban Dániában lépnek jégre a kvalifikáció utolsó körében. Az ellenfelek ismeretében a hazai pálya előnyét illene érvényesíteni.

A kerettagok kedden délelőtt találkoznak a káposztásmegyeri Jégpalotában, a tengerentúlon szereplő Kóger Dániel aznap délután csatlakozik a csapathoz. Azt még nem lehet tudni, hogy a selejtező előtt lehet-e az arénában edzeni. Ha nem, akkor a vészforgatókönyv alapján a sátortetős Millenárison tréningezhet a négy válogatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik