Sport

Egy félidőnyi remény

Nem sikerült meglepetést szereznie a Kosársulinak. Bár az első félidei védekezésük szinte tökéletes volt Mócsaiéknak, kosarat alig tudott dobni a csapat.

A múlt heti meccshez hasonlóan, ismét remekül kezdett a Vásárhely. Jól védekezett a csapat, az ellentámadások pedig sikeresek voltak, így a 6. percre10-2 lett a mérkőzés állása. Sajnos a negyed végére elfáradtak Mócsaiék, és az exvásárhelyi Kováts ponterőssége révén 13-9-re felzárkóztak a vendégek. Ehhez persze kellett az is, hogy a körülményes, lassú vásárhelyi támadások rendre eladott labdákkal végződjenek.

A második tízperc elején jól működött az EnterHód csapatának védekezése, de kosarat csak Mondzinger és Vejinovics tudott dobni. Az előny így is nőtt, a 15. percben 25-18 állt a táblán. Hiába cserélt sokat a Kosársuli, a kihagyott dobások miatt felzárkóztak az egriek (26-25). A végjáték tragikus volt, ugyanis a vásárhelyiek sorra hagyták ki a büntetőket, a vendégek pedig kintről sorozatban betaláltak – és a félidő végén átvették a vezetést is (29-31) A szünetben a védekezést dícsérte, de lendületesebb és magabiztosabb támadásokat kért az Utasi/dr. Elek edzőpáros. Sajnos nem sok sikerrel, mert a következő hat percben csak Vas Péter tudott betalálni.

Ezzel szemben az egri támadások feljavultak. Az Erdei-Krasznai hátvédpár foghatatlannak bizonyult, de Máté és Kováts is sorra dobta a kosarakat. A hazai csapat szenvedett, a vendégek előnye meg vészesen nőtt: 35-43, majd 41-51 lett az állás. A negyedik negyed elején a vásárhelyi csapatnak a személyi hibái szaporodtak, az egrieknek pedig a pontjaik. 49-60-nál, a 34. percben már csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e szépíteni. Sajnos ez sem jött össze. Nyilas, Szilágyi, majd Vejinovics is kipontozódott, ráadásul hat perc alatt csak egyetlen hazai kosár született. Az egriek nyugodtan, okosan játszottak – és Erdei révén szorgalmasan növelték előnyüket.

A végeredmény 18 pontos különbsége talán túlzott, de az Eger egyértelműen megérdemelte a győzelmet – így a szépszámú közönség csalódottan távozott. dr. Elek András edző: “Az első félidőben kiválóan védekeztünk és közepesen támadtunk. A második játékrészben közepessé vált a védőmunkánk, a támadójátékunk pedig lenullázódott. Az Eger jobb csapat, de merem remélni, hogy nem ennyivel. Bízom benne, hogy a nézők három hét alatt elfelejtik ezt a meccset.”

EnterHód Vásárhelyi KS – EKF-Eger Hész SE 51-69 (13-9, 16-22, 12-20, 10-18)

NB I/B-s férfi kosárlabda mérkőzés – Hódtói Sportcsarnok 500 néző vezette: Gelencsér, Kovács N., Praksch (ellenőr: Várhalmi) Kosársuli: Vejinovics 6, VAS 17/3, Nyilas 3, MÓCSAI 8, MONDZINGER 13, csere – Schéda -, Czibere 4,Szilágyi –

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik