Sport

Daniel Cates nyerte a 120 milliós párbajt

Poker(960x640)(6).jpg (póker)
Poker(960x640)(6).jpg (póker)

Az amerikai Heads Up specialista Daniel Cates valósággal elgyepálta döntőbeli ellenfelét, és bezsebelte a 120 millió forintot érő fődíjat.

A vasárnap este kezdődő, majd a hétfő hajnalba erősen belógó párbajt Daniel Cates bírta jobban, így ő szerezte meg a PokerStars All-Star Showdown promóciójának 550 ezer dollárt érő bajnoki címét – írja Magyarország kiemelkedő internetes pókerfóruma.

Két amerikai zsugás, Ben Sulsky és Daniel Cates csaptak össze a világ vezető pókertermének, a PokerStarsnak legújabb promóciójában, az All-Star Showdownban. A tét a rangos bajnoki cím volt, és nem mellékesen az a 120 millió forint értékű pénznyeremény, ami a győztest illette meg.

A döntőig vezető úton a két játékos már megtapasztalta, hogy mennyire hosszúra is tud nyúlni egy ilyen párbaj, így nem véletlen, hogy mindketten kávéval felszerelkezve ültek le monitorjaik elé.

Kettőjük közül Cates volt az esélyesebb, őt tartják egyébként a No Limit Hold’em Heads Up jelenlegi legnagyobb tehetségének, így némi meglepetést okozott ellenfelének korai jó nyitása, ugyanis Sulsky 100 ezer dollárral is meglépett.

A párbajban 400 ezer dollárt kellett elnyerni a másiktól, azaz sztornózni az ellenfelet, melyre háromezer parti limitet adott a PokerStars. Ha ezalatt nem sikerül valamelyiküknek győzedelmeskedni, akkor a kezdő $200/$400 tétet duplázzák, mégpedig $400/$800-ra.

Cates azonban a kezdeti megilletődés után átvette a játék irányítását, sorra húzta be a kulcsfontosságú leosztásokat, természetesen átvette a vezetést is, amelyen szép lassan növelni is tudott.

Aztán egyszer csak megtört Sulsky, nem bírta tovább a nyomást, ráadásul a 10. óra végén jártak már játékidőben. Ekkor már le is játszották a háromezredik partit, megemelték a tétet, ez pedig teljességgel elvette az esélyét Sulskynak, majd nem sokkal később véget is ért az ütközet.

Az utolsó leosztásban Sulsky kilencespárral került allin, Cates bubipárral megadott, és esélyeshez méltón nyert is a J-7-9-2-3 közös lapoknak köszönhetően. Ezzel Cates elnyerte a bajnoki trófeát, amely mellé megkapta az 550 ezer dolláros fődíjat is, Sulsky 250 ezer dollárral vigasztalódhatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik