Sport

Tovább menetel a Fradi a BL-ben

Czifra Anita (czifra anita)
Czifra Anita (czifra anita)

Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata Svédországban nyert 34-32-re a Bajnokok Ligájában és továbbjutott a középdöntőbe.

Mivel a Ferencváros eddig mind a három mérkőzését megnyerte a Bajnokok Ligája főtábláján, így Elek Gábor lányainak egy svédországi pontszerzés is elegendő lett volna ahhoz, hogy a Győrhöz hasonlóan továbbjussanak a csoportjukból. Ennek megfelelően a zöld-fehérek kezdtek jobban a kora délutáni összecsapáson, azonban a hazaiak rendre visszakapaszkodtak, sőt, 7-4-re meg is tudtak lépni.

7-7-nél sikerült utolérni a Sävehofot, azonban két kiállítás miatt négy percig is hátrányban játszott a Fradi, aminek két svéd gól lett az eredménye. A félidő hajrájában többször egalizálhatott volna az FTC, azonban egyszer sem sikerült, majd az utolsó időkérés után a hazaiak újabb gólt dobtak, így 15-13-ról folytatták a csapatok a második felvonásban. Pastrovics és Szucsánszki tartották meccsben a sokat bakizó zöld-fehéreket.

A második félidő eléjén fordítani tudott a Fradi, majd sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, egyik fél sem tudott meglépni a másiktól. Az utolsó tíz percnek aztán kétgólos előnnyel vágott neki az Elek-csapat Czifrának köszönhetően, azonban innen is egyenlíteni tudott a Sävehof.

Czifra, majd Tomori mattolta a hazai védelmet, Fogelström azonban nem hagyta meglógni a magyar csapatot, így a lefújásig volt miért izgulni. Végül aztán a Ferencváros hozni tudta a kötelezőt, a budapestiek ugyanis 34-32-re diadalmaskodtak Svédországban, így nem csak, hogy őrzik hibátlan mérlegüket a csoportjukban, de be is biztosították a továbbjutást a középdöntőbe. A találkozó hőse az egy tucat gólt szerző Szucsánszki Zita volt. Az FTC jövő vasárnap a Dinamo Volgogradot fogadja Dabason. A két gárda volgográdi találkozóját 37-21-re nyerte a magyar bajnoki ezüstérmes.

A Ferencváros legutóbb 2004-ben jutott be a legrangosabb európai kupasorozat legjobb nyolc együttese közé.

Eredmény – Bajnokok Ligája, 4. forduló, C csoport
Sävehof – FTC-Rail Cargo Hungaria 32-34 (15-13)
Góldobók:
Alm 7, Oden 6, Sand 6, Fogelström 5, Karlsson 3, Roberts 2, Tegstedt 1, Blohm 1, Wikensten 1, illetve Szucsánszki 12, Tomori 8, Szamoránsky 6, Pena 3, Cifra 3, Vérten 2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik