Sport

Nagy csatában lett százados a Fehérvár

Megszerezte 100. alapszakasz-győzelmét a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapata, miután hazai pályán 3-2-re nyert a Dornbirn ellen az EBEL-ben.

Volt miért törlesztenie a „Volánnak”, ugyanis szeptember végén 4-2-re kikapott az újonc vendégeként. Jól is kezdett a hazai jégen játszó székesfehérvári csapat, ugyanis Frank Banham már az első percben bevette a vendégek ketrecét, a Dornbirn pedig többet támadott az első harmadban, nem tudott egyenlíteni.

A második játékrészben jobban játszott a Sapa, a hazaiaknak sokkal több lehetősége volt, ebből azonban csak egyet sikerült kihasználni, Benk András a 35. percben kotorta be a korongot a kapus alól a hálóba.

A harmadik harmad is jól indult, a végig agilisan játszó Kyle Bailey centerezett a kapu mögül, a középen érkező Orbán pedig köszönte szépen, és megszerezte a hazaiak harmadik találatát. Szinte azonnal szépítettek a hazaiak, sőt, szűk két perccel a vége előtt feljöttek 3-2-re, ráadásul Kovács kiállítása miatt emberhátrányban fejezte be a találkozót a Fehérvár.

A Dornbirn azonban nem tudott élni az emberfórral, a Sapa fehérvár AV19 így 3-2-re nyerni tudott, ez pedig a klub 100. alapszakasz-győzelme volt az osztrák hokiligában.

Eredmény – EBEL
Sapa Fehérvár AV19 – Dornbirn 3-2 (1-0, 1-0, 1-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik