Sport

Kimi Räikkönen 2009 után újra győzött

Kimi Räikkönen, a Lotus pilótája nyerte vasárnap az Abu-Dzabi Nagydíjat, a Forma-1-es autós gyorsasági-világbajnokság idei 18. futamát.

A finn versenyző mögött a spanyol Fernando Alonso (Ferrari) lett a második és a vb-címvédő, a pontversenyben éllovas német Sebastian Vettel (Red Bull) – aki büntetés miatt a boxutcából rajtolt – a harmadik.

Räikkönen, aki 2007-ben nyert világbajnokságot a Ferrarival, és idén tért vissza az F1-be, a második helyről indult, a huszadik körben került az élre, majd végig megtartotta az előnyét. A finn pilóta idei első, pályafutása 19. futamgyőzelmét szerezte meg.

A pontversenyben második Alonso tíz ponttal marad el Vetteltől. Nagyobb gond nélkül zajlott le a rajt, Lewis Hamilton (McLaren) megőrizte első helyét, a másodikra pedig Räikkönen zárkózott fel, mögöttük a venezuelai Pastor Maldonado (Williams) volt a harmadik és Alonso a negyedik.

A kilencedik körben Nico Rosberg (Mercedes) és az indiai Narain Karthikeyan (HRT) összeütközött, ezért beküldték a biztonsági autót.

A huszadik körben az éllovas Hamilton műszaki hiba miatt feladta a versenyt, így Räikkönen állt az élre. Vettel óriási bravúrral ekkor már a 12. volt. Egy körrel később Alonso megelőzte Maldonadót, és feljött a második pozícióba.

A 39. körben újabb baleset történt: az ausztrál Mark Webber (Red Bull) összekoccant a francia Romain Grosjeannal (Lotus), ezért ismét beküldték a biztonsági autót.

Az 52. körben Vettel megelőzte a brit Jenson Buttont (McLaren), és felzárkózott Alonso mögé a harmadik helyre. A spanyol óriási hajrába kezdett, egyre közelebb került az élen száguldó Räikkönenhez, de megelőzni már nem tudta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik