Sport

Wozniacki-Petrova és Ferrer-Janowicz döntők lesznek

A dán Caroline Wozniacki és az orosz Nagyja Petrova játssza a Bajnokok tornája elnevezésű, 750 ezer dollár összdíjazású szófiai női teniszverseny fináléját.

Előbbi a bolgár Cvetana Pironkovát, utóbbi pedig az olasz Roberta Vincit győzte le a szombati elődöntőben. A bulgáriai viadalon az a hat, legelőkelőbben rangsorolt játékos – valamint két szabadkártyás – léphet(ett) pályára, aki az idény során legalább egy versenyt megnyert, de nem lehetett ott a múlt héten lezajlott világbajnokságon.

A negyedik helyen kiemelt spanyol David Ferrer lesz a lengyel Jerzy Janowicz ellenfele a 2,4 millió euró összdíjazású, párizsi keménypályás férfi tenisztorna fináléjában, miután a szombati második elődöntős mérkőzésen két szettben nyert a hazai közönség előtt szereplő Michael Llodra ellen. Jerzy Janowicz a selejtezőből jutott a főtáblára, majd onnan a fináléba. A lengyel szombaton Gilles Simon fölött diadalmaskodott két szettben.

A címvédő cseh csapat az első nap után 2-0-ra vezet a szerbek ellen a tenisz Fed Kupa Prágában zajló döntőjében, így egyetlen sikerre van a végső győzelemtől.

Eredmények

Bajnokok tornája, elődöntő:
Wozniacki (dán, 1.)-Pironkova (bolgár, 8.) 6:4, 6:1
Petrova (orosz, 2.)-Vinci (olasz, 4.) 6:7 (8-10), 6:1, 6:4

Párizsi tenisztorna, elődöntő:
Ferrer (spanyol, 4.)-Llodra (francia) 7:5, 6:3
Janowicz (lengyel)-Simon (francia) 6:4, 7:5

Fed Kupa, döntő:
Csehország-Szerbia 2-0 – állás az első nap után
Lucie Safarova-Ana Ivanovic 6:4, 6:3
Petra Kvitova-Jelena Jankovic 6:4, 6:1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik