Sport

Benedek pólósai a világbajnokot is legyőzték

benedek tibor (ingyenes, benedek tibor, )
benedek tibor (ingyenes, benedek tibor, )

A magyar férfi-vízilabdaválogatott második Világliga-mérkőzését is megnyerte: ezúttal a világbajnok olaszokat sikerült legyőzni.

A magyar együttes szerdán Romániában vívta első találkozóját, és nem is okozott csalódást a megfiatalított, és Benedek Tibor által dirigált válogatott, hiszen 12-9-re nyertek Háraiék.

A szombati fehérvári ütközet viszont már komolyabb erőfelmérő volt, mivel azt a világbajnok és olimpiai ezüstérmes olasz együttest fogadtuk, mely hétközben fölényesen legyőzte az orosz csapatot.

Ennek ellenére szükségünk volt a sikerre, hiszen minden bizonnyal a taljánokkal csatázunk majd az egyetlen továbbjutást érő helyért. A meccs előtt búcsúztatták el a csapataival 1997 óta három olimpiát, amellett világ- és Európa-bajnokságot is nyert Kemény Dénest, aki december végéig tölti be a szövetségi kapitányi posztot; a két Vl-meccsre Benedek Tibor kapott megbízást a nemzeti együttes irányítására.

Az összecsapást viszont rosszul kezdtük, az olaszok már 2-0-ra is megléptek Gallo és Rizzo találatai révén. Azonban még az első negyedben összejött az egalizálás, hiszen Varga Dénes duplázni tudott, majd mindkét kapuban még egyszer megpihent a labda (3-3).

A második etap már jóval koncentráltabb játékot hozott, ennek megfelelően nem is esett hat gól, mindössze csak egy, szerencsére azt épp Szívós Márton jegyezte, így 4-3-as vezetéssel vonulhatott a magyar csapat a nagyszünetre.

Újabb gólok következtek a harmadik negyedben, de szerencsére a különbség nem változott (5-4), majd az utolsó nyolc percbe fordulva Hosnyánszky Norbert lőtte be a hatodik magyar gólt. Majd amikor már csak négyperc volt hátra, Gallo megszerezte saját maga harmadik, csapata ötödik találatát (6-5). A hajrában Szívós lőtt messziről, de a felsőlécről az olasz kapus hátára pattant a labda, onnan viszont már nem jutott át a gólvonalon.

A találkozó végére elfogyott a magyar válogatott a sorozatos kiállítások miatt, ráadásul 45 másodperccel a lefújás előtt emberelőnybe kerültek az olaszok, de szerencsére Gallo a kapufát lőtte telibe, így 6-5-re megnyerte második Világliga-meccsét Benedek Tibor csapata.

“Nagyon nehéz meccs volt, 0-2-nél kicsit meg is ijedtem, de bíztam a csapatban. Az ideges kezdés után éles helyzetben is előjött és működött, amit előzetesen megbeszéltünk, s a fiúk nagy akarással fordítottak az olimpiai ezüstérmes ellen. A rengeteg kiállítást is jól elviseltük, az olaszok lelkes és harcos játékunkkal nem tudtak mit kezdeni” – mondta a megbízott szövetségi kapitány.

Eredmény – vízilabda Világliga, C csoport, 2. forduló
Magyarország – Olaszország 6-5 (3-3, 1-0, 2-1, 0-1)
góldobók:
Varga Dénes 2, Hárai, Szivós, Varga Dániel, Hosnyánszky 1-1, illetve Gallo 3, Rizzo, Baraldi 1-1

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik