Sport

Michelisz komoly hajrát indítana

michelisz norbert (michelisz norbert, )
michelisz norbert (michelisz norbert, )

Michelisz Norbert szerencsétlenül végződött suzukai hétvégéje után Sanghajban pontokat szerezne.

Két hét telt el az előző túraautó-vb (WTCC) futam óta. Akkor Japánban nem igazán ment Michelisz Norbertnek, hiszen a BMW-vel csak egy 14. helyet szerzett, mivel a második versenyen kiesett.

Most azonban Kínába érkezett a WTCC mezőnye, ahol minden eddiginél népesebb versenyhétvégét bonyolítanak le, hiszen 28 pilóta áll majd rajthoz Sanghajban.

A városban már másodszor rendeznek túraautó-vb hétvégét, de ezen a versenypályán első alkalommal köröznek majd a versenyzők, így egyik csapat sem élvezhet előnyt a többivel szemben.

Michelisz Norbert BMW-je Shanghajbam 60 kg-mal lesz könnyebb, mint a Chevrolet és 50 kg-mal visz majd kevesebb súlyt, mint a SEAT versenyautói. A BMW azonban hátrányban lehet a többi gyártóval szemben alacsony végsebessége miatt.

“A szerencsétlenül alakult suzukai versenyhétvége után újult erővel vágunk neki a bajnokság hajrájának. A sanghaji pálya vonalvezetése és elnyújtott kanyarjai érdekesnek tűnnek, ráadásul a mezőny nagy része meg nem járt itt, így jó esélyekkel pályázhatunk az első 5 hely valamelyikére a versenyfutamok során. A legfőbb célom a kínai hétvége során az lesz, hogy növeljem előnyömet a privát értékelésben az utolsó forduló előtt” – mondta Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport pilótája.

A hétvége programja

November 2, péntek:

06:30-07:00 Teszt

November 3, szombat:

01:40-02:10 Első szabadedzés

04:20-04:50 Második szabadedzés

08:30-09:05 Időmérő edzés

November 4, vasárnap:

02:00-02:15 Bemelegítő edzés:

07:50, Első futam (13 kör)

09:05, Második Futam (13 kör)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik